DOBRODELNI TURNIR

FOTO: Dobrodelni Kopitar zbral veličasten znesek

Skupni izkupiček v dosedanjih osmih izvedbah golf turnirja se je povzpel do skoraj pol milijona evrov.
Fotografija: Kopitarjev dobrodelni golf turnir na Bledu. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Kopitarjev dobrodelni golf turnir na Bledu. FOTO: Blaž Samec, Delo

BLED – Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar in slovenski poslovnež Joc Pečečnik sta v soboto na Bledu pripravila že osmi dobrodelni golf turnir. Izkupiček od dražbe vsakokrat namenita v dobrodelne namene, letošnji pa je še posebej veličasten – 164.000 evrov.
 
Na turnirju so licitirali različne predmete, med drugimi teniški lopar Srba Novaka Đokovića, boksarske rokavice Mika Tysona, dres švedskega nogometaša Zlatana Ibrahimovića in dres slovenskega zvezdnika iz Atletico Madrida Jana Oblaka. Najvišjo ceno med športnimi predmeti je dosegel dres Anžeta Kopitarja, ki ga je Hrušičan nosil na tekmi zvezd lige NHL, za njim pa boksarske rokavice s podpisom Mika Tysona.

Kopitarjev dobrodelni golf turnir na Bledu. FOTO: Blaž Samec, Delo
Kopitarjev dobrodelni golf turnir na Bledu. FOTO: Blaž Samec, Delo

Dražba je bila letos rekordna, saj je presegla številko iz lanskega avgusta, ko so udeleženci zbrali dobrih 110.000 evrov, kar pomeni, da se je skupni izkupiček v dosedanjih osmih izvedbah golf turnirja povzpel do skoraj pol milijona evrov. V preteklih sedmih letih je bilo namreč zbranih točno 329.361,22 evra.

Kopitar in Pečečnik bosta zbrana sredstva namenila ustanovi Rdeča žoga, Fundaciji SBC, ki skrbi za socialno ogrožene družine in posameznike, pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice, trem mladim in talentiranim športnikom ter ustanovitvi letovišča za otroke socialno ogroženih družin.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije