OTROŠKA ZVEZDA

FOTO: Dejan Vunjak je nastopal že kot osemletnik

Objavljeno 10. september 2019 15.22 | Posodobljeno 10. september 2019 15.22 | Piše: O. B.
Ključne besede: Dejan Vunjak

Leta 2001 je z očetom Brendijem in Gezo Farkašem nastopal od Umaga do Dubrovnika.

Od leve: Marjan Ščančar, Tanja Strniša, Cvetka Ščančar, oče Brendi – pred njim Dejan, Metka Močnik, glasbenik in humorist Geza Farkaš, Erna Strniša, čepi: Stanko Močnik. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV
Šestindvajsetletni Dejan Vunjak gotovo spada med najbolj vroče estradnike na sončni strani Alp. Znano je sicer, da je Dejan, ki je bil rojen 25. aprila 1993 na Ptuju, kot mlajši nastopal v več mladinskih filmih in serijah, nato pa se je posvetil glasbi, ki mu je bila položena v zibelko. Dokončal je Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, šolanje nadaljeval na ljubljanski akademiji za glasbo, poleg petja pa igra bobne, tolkala in kitaro. In da jabolko ne pade daleč od drevesa, potrjuje že od mladih nog, saj je že kot malček sledil očetu Brendiju, od katerega se je Dejan naučil tudi prvih plesnih korakov. Tudi zato, ker je kot otrok pogosto nastopal na koncertih in turnejah, ki jih je imel oče. To potrjuje tudi fotografija, ki je nastala 7. avgusta 2001 pri hotelu Arkada na Hvaru.

Glasba mu je bila položena v zibelko.


image
Dejan Vunjak v Črešnovcih
Kljub njegovi mladosti bi o Dejanu Vunjaku lahko že danes napisali zajetno knjigo. Rodil se je namreč na dan, ko je njegov oče Branko Jovanovič Vunjak - Brendi s svojo takrat najpopularnejšo zabavno pop glasbeno skupino v Sloveniji, Don Juan, prepeval in igral množicam zabave željnih Slovencev v Prekmurju. Tudi mamina družina Žibrat je bila od nekdaj glasbeno zelo dejavna, tako je bil Dejan od nekdaj obkrožen s priznanimi glasbeniki. Že kot triletni fantič je bil najbolj vesel, če je odšel z mamo Danico in sestro Tino na kakšen očetov popoldanski glasbeni nastop; vedel je namreč, da ga bo oče poklical na oder, da bo smel z njim zapeti hudomušno in navihano skladbo Najlepše so kelnarce. Prvi vokalni posnetek je Dejan naredil v studiu RTV Slovenija leta 2000, ko je zapel avizo oziroma naslovno skladbo za otroško in mladinsko igrano TV-serijo Pepi vse ve, ki jo je režiral Tugo Štiglic. Dejan je v njej odigral vlogo Mihca, radovednega nečaka strica Pepija, ki ga je odlično upodobil Janez Škof. V različnih serijah je spoznal številne slovenske velikane in umetnike z različnih področij, kot so Jernej Šugman, Tone Pavček, Zmago Modic, Arne Hodalič, Miki Muster, Janez Suhadolc, Matjaž Farič, Primož Suhodolčan in drugi. To pa ni bila njegova edina igralska vloga in izkušnja, saj so se te nadaljevale, a glasba je (p)ostala njegova osrednja ustvarjalna dejavnost.
Deli s prijatelji