EVROVIZIJA

Evforija na vrhuncu, Slovenija med favoritkami

Objavljeno 14. maj 2019 06.56 | Posodobljeno 14. maj 2019 08.24 | Piše: T. V., N. K.

Če se Zali in Gašperju ne bo uspelo prebiti v finale, bo to kar veliko presenečenje.

Njuna pesem Sebi ima na youtubu že več kot milijon ogledov. FOTO: Sašo Radej
Od polfinalnega nastopa slovenskih predstavnikov na letošnji Evroviziji, največjem glasbenem tekmovanju na svetu, nas loči le še nekaj ur. Zala Kralj in Gašper Šantl bosta nastopila v prvem polfinalnem večeru kot peta med 17 nastopajočimi.

Na spletni strani Eurovisionworld, ki redno spremlja izide več deset najvidnejših stavnic, sta med vsemi nastopajočimi Zala in Gašper trenutno na 17. mestu, kar ju uvršča v finale, za zmago pa naj bi imela enoodstotno možnost.

Evrovizijo bomo zvečer v živo spremljali tudi na našem portalu. Se bosta Zala in Gašper uvrstila v finale? Kdo bo najbolj presenetil občinstvo pod velikim evrovizijskim odrom in kdo razočaral? Vse to in še več vas nocoj čaka na slovenskenovice.si.

Poleg Slovenije bodo prvi polfinalni večer nastopili še Ciper, Črna gora, Finska, Poljska, Češka, Madžarska, Belorusija, Srbija, Belgija, Gruzija, Avstralija, Islandija, Estonija, Portugalska, Grčija in San Marino. Favoritki iz te skupine naj bi bili Grčija in Ciper, med tistimi, ki bodo uvrščeni visoko, naj bi bile tudi Islandija, Avstralija, Češka. Slovenija ima, sodeč po stavnicah, možnost 1 : 7, da zmaga v polfinalu, ocenjujejo na wiwibloggs.

Odstotek možnosti za zmago

Nekoliko slabše kaže našima predstavnikoma, kar se tiče napovedi za končno zmago v finalu 18. maja. Na eni največjih stavnic na svetu William Hill je njuna možnost za zmago 100 : 1. Enake možnosti pripisujejo še Danski, Norveški in Portugalski. Najboljše možnosti za končno zmago imajo Nizozemska (5/2), Francija (4/1), Švedska (4/1), Rusija (7/1), Azerbajdžan (8/1), Italija (14/1), Avstralija (16/1), Malta (16/1), Švica (20/1) in Švica (20/1). Od nekdanjih republik skupne države Jugoslavije je pred Slovenijo le Severna Makedonija (80/1). Na zadnjem mestu je San Marino (200/1).
Povezane vsebine
Deli s prijatelji