RAZKRITJE

Erika Žnidaršič prekinila molk: V četrtek Tarča bo, a ...

V Tarči so razkrili prepise prisluhov in kako je deloval nekdanji župan Maribora Franc Kangler. Ta je danes državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve.
Fotografija: Erika Žnidaršič. FOTO: Saša Despot, Mediaspeed
Odpri galerijo
Erika Žnidaršič. FOTO: Saša Despot, Mediaspeed

Po zadnji Tarči na RTV Slovenija, v kateri so gostili državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Franca Kanglerja, sta ponovno nastala dva tabora. V prvem po vsem pokazanem in slišanem v prenosu zagovarjajo Kanglerja, v drugem pa se sprašujejo, kako je mogoče, da še vedno ima tako funkcijo.

Ogenj na olje je prilila objava nedavno imenovanega člana programskega sveta RTV Slovenija Vaneta Gošnika, da so voditeljico Tarče Eriko Žnidaršič kmalu po oddaji suspendirali in da poteka postopek prekinitev delovnega razmerja iz krivdnih razlogov. Iz RTV Slovenija so kasneje oglasili, da zapisane besede o suspenzu ne držijo, odločitev o prestavitvi oddaja, ki je navadno ob četrtkih in je ta teden ne bo, pa da je bila sprejeta že pred oddajo.

Voditeljico smo za komentar prosili tudi mi, a se na naša vprašanja ni odzvala. Danes je prekinila molk in objavila, da v četrtek Tarča bo. Le da ne ob standardnem terminu in na standardnem kanalu. Komisija za informativne programe RTV Slovenija, ki ji predseduje Leon Oblak, je namreč sklicala izredno sejo, na kateri bo na meniju oddaja Tarča. Pa ne katera koli, ampak točno ta oddaja, v kateri so gostili Franca Kanglerja.

Voditeljica je dodala: »Mi nismo vabljeni.« Iz sklica seje, ki ga je javno objavila, je razvidno, da so vabilo prejeli člani komisije, varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev, generalni direktor RTV Slovenija, v.d. direktor TV Slovenija, v.d. odgovorna urednica informativnega programa TV Slovenija in strokovna direktorica za tržne dejavnosti in programske vsebine.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas