PIA PUSTOVRH

Družina priljubljene slovenske voditeljice se je povečala (FOTO)

»Psi imajo vse dobre lastnosti človeka in prav nobene človeško slabe,« meni Pia.
Fotografija: Pia in Aqua. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Pia in Aqua. FOTO: Osebni arhiv

Izvedeli smo, da se je družina znane slovenske voditeljice Pia Pustovrh povečala. Pia je že mamica šestletnega prisrčnega Pasquala. Nova članica družine pa je Aqua. Ta nekajmesečna lepotička že sedaj privablja poglede mimoidočih, enako kot njena lastnica. Gre za psičko zelo redke pasme ameriški brezdlaki terier (American hairless terrier). Pia je velika ljubiteljica živali, zato Aqua ni edina kosmatinka v družini. »Živali so čudovite. Psi imajo vse dobre lastnosti človeka in prav nobene 'človeško' slabe,« je povedala Pia, ljubitelji živali pa lahko temu pritrdimo. Ker je Pijina družina zelo aktivna in veliko potuje, je pri izbiri nove članice pretehtalo to, da je manjše rasti, saj jih štirinožci vedno spremljajo povsod. »Besedo pri izbiri je imel tudi sin Pasquale. Želel si je igrivega mladička, ker so preostali kužki že seniorčki in imajo svojo umirjeno rutino. Meni pa je bilo pomembno tudi to, da je čim manj dela z dlako, čeprav je pri tej pasmi potrebna posebna nega kože, predvsem previdnost ob vročih al hladnih vremenskih razmerah.«

Prisrčna brezdlaka terierka Aqua. FOTO: Osebni arhiv
Prisrčna brezdlaka terierka Aqua. FOTO: Osebni arhiv
Pia je od rojstva obdana s psi in drugimi živalmi, zato ni presenetljivo, da so imeli doma tudi po pet kužkov, muco in še kakšen 'rešenček' se je našel. Sodeluje tudi z organizacijami za zaščito živali, ki so največkrat žrtve človeške malomarnosti in izprijenosti. Ljubezen do štirinožcev je prenesla na sina, ki že vestno skrbi za novo članico družine in zvečer skupaj zaspita.

Pia je med prvimi pri nas imela redko pasmo ruski mali terier ('toy terrier'), ki je veljala za ekskluzivne sopotnike ruske buržoazije. Danes je njen Harley že 13-letni seniorček, ki je prišel iz Rusije. Sedaj pa je pripotovala tudi Aqua, zato je Pijina pasja družina pravi mednarodni pasji klub, kar tiste, ki poznajo Pio, ne preseneča, saj nikoli ni spadala v klasične kalupe ali klišeje.

Seniorček Harley. FOTO: Osebni arhiv
Seniorček Harley. FOTO: Osebni arhiv

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas