Donćić z ekipo na pomoč slovenskemu zdravstvu

V fundaciji Uresničimo sanje zbirajo cekine.
Fotografija: Luka Dončić navdušuje in razveseljuje Slovence tudi takrat, ko ni na parketu. FOTO: guliver/GETTY IMAGES
Odpri galerijo
Luka Dončić navdušuje in razveseljuje Slovence tudi takrat, ko ni na parketu. FOTO: guliver/GETTY IMAGES

Da ima Slovenija izjemne ljudi na tujem, se izkazuje tudi v tej krizi, ki jo doživlja naš narod. V teh dneh se delijo maske, ki jih je uspelo s pomočjo zvez in poznanstev zagotoviti Aleksandru Čeferinu, prvemu možu Evropske nogometne zveze (Uefa). To, da domovina potrebuje pomoč, je spoznal tudi zvezdnik košarkarske lige NBA Luka Dončić.
 

Odločba iz 29. 1. 2020


Dvajsetletni košarkar, ki je bil rojen v Ljubljani, zapustil pa jo je pred sedmimi leti, domačih logov ni pozabil, tudi takrat ne, ko je stopil na svetovni košarkarski oder in postal eden najboljših na svetu. Luka je želel ostati družbenoodgovoren in se vračati tja, kjer je začel – v Slovenijo. Že lani so stekli postopki za ustanovitev fundacije. Konec januarja letos je dr. Jernej Pikalo, zdaj že nekdanji minister za izobraževanje, znanost in šport, podpisal odločbo o soglasju k aktu o ustanovitvi fundacije Uresničimo sanje.


Poleg Luke sta soustanovitelja še nogometni as Jaka Bijol in nekdanji hokejski reprezentant Robert Kristan. Člani prve uprave ustanove pa so Mirjam Poterbin, Robert Kristan in Milena Novak. Njen namen je delovanje na področju športa, predvsem pa finančna in materialna pomoč nadarjenim osnovnošolskim otrokom na območju Republike Slovenije pri plačevanju vadnine za športne dejavnosti ter pri pokrivanju drugih stroškov športnega udejstvovanja. Z jasno željo – prispevati k vzpostavitvi enakih možnosti za udeležbo otrok pri različnih športnih dejavnostih.
 

Najprej zdravstvo, potem otroci


Pa se je hitro izkazalo, da bosta morala Luka in ekipa v akcijo že precej prej! »Že večkrat smo dokazali, da Slovenci znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno. Ko smo pred meseci ustanavljali fundacijo Uresničimo sanje, si nisem mislil, da jo bomo prvič zares potrebovali tako hitro in da bo lahko šlo celo za življenje Slovencev. V tem trenutku so tisti, ki jih najbolj potrebujemo, zdravniki, medicinske sestre in drugo osebje. Vsem, ki v tem trenutku garajo, da bi uresničili želje vseh nas in pozdravili vse, ki so in še bodo okuženi, pa lahko pomagamo mi. Odločil sem se, da jim finančno pomagam, to je najmanj, kar lahko v tem trenutku naredim. V imenu svoje fundacije Uresničimo sanje pa prosim in pozivam tudi vse svoje prijatelje, športnike, podjetnike, posameznike, vse, ki v teh težkih trenutkih pač lahko: pomagajte slovenskim bolnišnicam! Vsak po svojih zmožnostih seveda. Aja, pa še to: Ostanite doma! Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo SANJE na številko 1919 in prispevali boste 1 evro ali pa SANJE5 in prispevali boste 5 evrov. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T2,« se je iz Dallasa oglasil Luka Dončić, ki dneve preživlja s svojo boljšo polovico Anamario Goltes. Želi si, da se v akcijo zbiranja sredstev vključili tudi drugi športniki.
 

Hvaležni za to potezo


»Iskrena hvala in globok poklon tebi Mirjam in tvojemu zlatemu Luki, plemenitemu fantu z zlatim srcem, čast in ponos Slovencev, mnogim za zgled! MVP v vsakem pogledu! Bravo Luka! Srečno!!!« se glasi le eden od komentarjev, ki jih je moč najti na spletu, pod njega pa se je podpisal Marko Klinc, podjetnik in fotograf iz Novega mesta, svojčas uspešen vodja in predsednik ŽNK Krka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije