Dočakal je podpis iz leta 1984

Legendarni glasbenik Daniel Popović je končno razveselil oboževalca.
Fotografija: Legendarni pevec se je končno podpisal na ploščo, pri tem pa se je dobro nasmejal. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Legendarni pevec se je končno podpisal na ploščo, pri tem pa se je dobro nasmejal. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV

Nekatere želje na izpolnitev čakajo zelo dolgo, a je na koncu pomembno le, da se uresniči. Silvo Bezjak svoje želje iz otroštva ni pozabil, je pa na uresničitev čakala zares dolgo. Predolgo, pravzaprav, saj sta se z Danielom Popovićem, ki ga je oboževal kot deček, že pred leti osebno spoznala in se odtlej občasno srečujeta. Kako torej, da se mu je želja izpolnila šele zdaj?
Silvo in Daniel sta se spoznala že pred časom.
Silvo in Daniel sta se spoznala že pred časom.

»Pri devetih letih mi je oče kupil prvo vinilno ploščo, prav Danielovo Suze i smijeh. Takrat, leta 1984, je bil megazvezda ne le v tedanji Jugoslaviji, ampak tudi po Evropi in tudi jaz sem ga oboževal. Zelo sem si želel njegovega podpisa,« se spominja. Z legendarnim glasbenikom in njegovo ženo Aleksandro so se pred leti spoznali, a Popović se mu nikoli ni podpisal na ploščo. To ima Silvo še vedno spravljeno.

»A ne nosim je s seboj pa tudi nikoli se nisem spomnil, da bi jo prinesel kdaj, ko sva se srečala,« pravi. Za ploščo pravi, da je čudežno, da je preživela, saj jo je vrtel dan in noč. »Tudi podobne jakne in enako frizuro kot Daniel sem takrat nosil. Mama je bila že kar zelena,« v smehu pove Danielov veliki oboževalec.

Na zadnjem srečanju na kavi pa se je končno zgodilo to, kar bi se moralo že pred desetletji – zgodovinski trenutek, ko je Daniel Silvu končno podpisal ploščo izpred 36 let! Presenečenje je doživel tudi Daniel. Silvo ga je namreč kot devetletni deček na ploščo namreč podpisal kar sam, na sliki na sprednji strani pa mu je narisal še brke in brado. »Ko je videl ploščo, je skoraj umrl od smeha, vseeno pa se mi je podpisal nanjo. Po skoraj 40 letih, a kdor čaka, dočaka,« pravi Silvo.


Popoviću je dal idejo. Predlagal mu je, da bi o njem kot najbolj prodajanem moškem pevcu vseh časov na območju nekdanje Jugoslavije posneli dokumentarec. Idejo in podpis plošče sta kot prava in zaprisežena sladokusca proslavila, kot se spodobi.

»Z najmanj milijon slivovih pit! Silvova partnerica in moja žena sta samo strmeli, kam dajeva vse kose, najbrž sta pomislili tudi, ali jih morebiti ne dajeva pod mizo, toliko sva jih pojedla. Preprosto božanske so. Zdaj pa na dieto,« o srečanju še pove Daniel. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije