VDOR V STUDIO

Direktor RTV uresničil grožnje: Carlova prejela opomin pred izključitvijo

Na facebooku je pokazala opomin, ki ga ja prejela.
Fotografija: Zaposleni so prejeli opomin zaradi vdora v studio. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Zaposleni so prejeli opomin zaradi vdora v studio. FOTO: Zaslonski posnetek

Novinarka Eugenija Carl sledilce redno obvešča o dogajanju znotraj RTV. Po nedavnem protestu in prihodu številnih zaposlenih v studio Dnevnika, je direktor Andrej Grah Whatmough zaposlenim poslal opomine pred izključitvijo. Na protestni prihod v studio se je odzvalo vodstvo RTV in zaposlene primerjalo s skupino zanikovalcev obstoja koronavirusa pod vodstvom Ladislava Trohe, ki je pred letom dni vdrla v televizijski studio.

Očitno je vodstvo izpolnilo svoje obljube in Carlova je že pokazala obvestilo direktorja, ki je priromalo na njen elektronski naslov. Kot je povedala, je zadevo že posredovala odvetnikom. »Opomin pred izključitvijo zaradi "vdora" v studio. Vsi smo obsojeni na dve leti pogojno. Domov pejd, Carlova, pa čao!«

Sicer pa je kar 38 zaposlenih na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) danes prejelo opozorilo o možnosti odpovedi pogodbe o zaposlitvi v primeru ponovne kršitve. Ta se nanaša na nepooblaščen vstop v studio. Del informativnega programa se je namreč 5. septembra v studiu pridružil voditeljici in s tem izrazil protest proti pritiskom in grožnjam vodstva RTVS. 

Vodstvo RTVS je za STA pojasnilo, da so zaposleni dolžni dosledno upoštevati pravilnik o hišnem redu ter druge zakone in splošne akte. V nasprotnem primeru je delodajalec dolžan ukrepati v skladu z zakonodajo in predvidenimi postopki ter sprejeti zakonsko določene ukrepe. Zato so 38 zaposlenih pisno opozorili na izpolnjevanje obveznosti iz pogodbe o zaposlitvi zaradi kršitve zakona o delovnih razmerjih, pravilnika o hišnem redu in pravilnika o delovnem času, je navedlo vodstvo. 

Za uresničevanje ekonomskih in socialnih pravic ter interesov iz dela se javni uslužbenci lahko poslužijo za to posebej določenih legalnih in legitimnih poti, ni pa dopustno, da svoje nestrinjanje izražajo z nepooblaščenim vstopom v studio in zlorabo medijskega prostora za izražanje osebnih stališč, meni vodstvo RTVS. »Vse to namreč slabi ugled največjega medijskega zavoda v državi,« so zapisali.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas