Daša in Timotej Pomurec in Pomurka leta 2019

Radio Murski val pripravil posebno slovesnost s predajo priznanj.
Fotografija: Timotej Šoš in Daša Štesl. FOTO: O. B.
Odpri galerijo
Timotej Šoš in Daša Štesl. FOTO: O. B.

Tudi v letu 2019 je regionalni Radio Murski val pripravil odmevno akcijo izbora mesečnih dobitnikov laskavih nazivov Pomurec in Pomurka meseca, ob koncu leta pa so poslušalke in poslušalci izbrali Pomurca in Pomurko leta 2019. In tik pred dnevom žena so na slovesni prireditvi v Kulturnem domu v Dobrovniku dobitnicam in dobitnikom izročili priznanja.

S pomočjo poslušalcev je postala Pomurka leta 2019 Daša Štesl, prekmurska doktorska študentka matematike, ki je prejela rektorjevo nagrado Univerze v Mariboru kot najboljša študentka generacije. Je promotorka znanja in znanosti v regiji, ki verjame, da lahko v pokrajini ob Muri uspe tudi z znanjem. Pomurec leta 2019 je Timotej Šoš iz Mlajtincev, ki je na 8. evropskih igrah za mlade športnike invalide v Brnu na Češkem kot edini Prekmurec zastopal barve Slovenije in v panogi balinanja bocce osvojil prvo mesto. Timotej je eden izmed ambasadorjev projekta Postani športnik, osrednji namen katerega je vključevanje mladih invalidov v šport.

Podelili so priznanja mesečnim zmagovalcem izbora pa tudi izvajalcem murske pesmi leta (Skupina Blue Planet s skladbo Čakam nate), slovenske pesmi leta(​Alya za skladbo Spet zaljubljena) in narodno-zabavne pesmi našega srca leta 2019 (Ansambel Aktual s skladbo Prekmurje moj dom). Priznanja mesečnim zmagovalcem in glasbenikom sta podeljevali direktorica družbe Radio Murski val Maja Gjergjek in vršilka dolžnosti odgovorne urednice Lidija Cer Magdič. Priznanje Pomurki in Pomurcu leta 2019 je izročil solastnik in prokurist družbe Radio Murski val Janez Hanč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije