IMENOVANJE

Članica kulta, ki ga vodi Hrvat, bo delila jugonasledstvo

Nekdnaja finančna ministrica ima novo službo.
Fotografija: Hrvat Dragutin Barušić FOTO: K. E.
Odpri galerijo
Hrvat Dragutin Barušić FOTO: K. E.

Ker je slovenska vlada z Marjanom Šarcem na čelu razrešila Ano Polak Petrič s položaja visoke predstavnice Republike Slovenije za nasledstvo in pooblaščenke za pogajanja o prevzemu jamstva za devizne hranilne vloge v okviru banke za mednarodne poravnave, je morala imenovati nekoga novega. In tako je na njeno mesto imenovala Matejo Vraničar Erman, ministrico za finance v nekdanji vladi Mira Cerarja, zdajšnjega zunanjega ministra, ki je v javnosti vzbudila veliko zanimanja, ko so jo omenjali kot članico kulta, društva Zdrava Atmosfera.

»Cilj imenovanja je potreba po učinkovitem in aktivnem delovanju na področju uresničevanja sporazuma o vprašanjih nasledstva, kar predstavlja eno izmed ključnih prioritet slovenske zunanje politike,« so zapisali v sporočilu vlade.
Polak Petričeva je bila na omenjeni položaj imenovana 30. januarja 2014, z ukazom predsednika republike Boruta Pahorja pa je bila junija letos postavljena za izredno in pooblaščeno veleposlanico Republike Slovenije na Japonskem.

Zanimivo je tudi to, da je duhovni vodja omenjenega kulta Zdrava Atmosfera Hrvat Dragutin Barušić, ki ima pri nas že nekaj let sledilke in sledilce v resničnem življenju. Ja, takle 'mamo, pravijo na opravljivi strani ulice in v uredništvu Bulvarja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije