HEKERJI NA DELU

Znani Slovenki vdrli v profil in zahtevali odkupnino

To se menda dogaja precej pogosto. 
Fotografija: Bojana Ksela Rose. FOTO: Instagram, mrs.b.rose 
Odpri galerijo
Bojana Ksela Rose. FOTO: Instagram, mrs.b.rose 

Priljubljeni slovenski blogerki in nekdanji novinarki na Pop TV Bojani Ksela Rose so hekerji vdrli v instagram račun. Kot je včeraj na facebooku objavila razočarana Bojana, naj bi od nje zahtevali odkupnino.




A menda kraja profilov na instagramu ni nič novega in nenavadnega. Predvsem priljubljeni blogerji so tisti, ki so pogosto tarča hekerjev. Lahko pa se tudi vam zgodi, da ostanete brez dostopa do profila, ali pa to, da se vam na računu začnejo pojavljati čudne in neprimerne objave.

Bojana Ksela Rose. FOTO: Instagram, mrs.b.rose 
Bojana Ksela Rose. FOTO: Instagram, mrs.b.rose 

 

Kaj narediti? 


Kot svetujejo na spletni strani Safe.si, je prva stvar, ki jo mora uporabnik v takem primeru storiti, to, da preveri, ali uporablja uradno aplikacijo. Če se začnejo pojavljati tuje objave, je treba spremeniti geslo. V primeru pozabljenega zahtevajte novega. Prav takoj nemudoma spremenite geslo, če menite, da vam je nekdo vdrl v profil. Drugim aplikacijam onemogočite dostop do instagrama.

Če je vaš dostop do računa povsem onemogočen, pa na omenjeni spletni strani svetujejo, da se lotile zadeve po naslednjih korakih.
1. Odprite aplikacijo instagram na mobilnem telefonu ali tablici. Pod »Log In« kliknite na »Get help signing in«.
2. Na android telefonu tapnete puščico desno zgoraj. Nato izberete »Need more help?«. Na ipadu in iphonu pa le izberete »Need more help?«.
3. Sledite navodilom na zaslonu.
Če do računa ne morete z uporabniškim imenom, poskusite z e-poštnim naslovom. Če ne veste uporabniškega imena, sledite navodilom, ki jih je pripravil instagram.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije