DRUGI SIN

Znani Slovenec sinu dal nenavadno ime

Nekdanji košarkar se je razveselil petega otroka. Z ženo Majo sta mu nadela kratko in nenavadno ime.
Fotografija: Rašo in Maja sta se razveselila petega otroka. Sin Nikola in hči Teodora hodita po očetovih stopinjah, trenirata košarko. FOTO: Mediaspeed.net
Odpri galerijo
Rašo in Maja sta se razveselila petega otroka. Sin Nikola in hči Teodora hodita po očetovih stopinjah, trenirata košarko. FOTO: Mediaspeed.net

Generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije in nekdanji košarkar Rašo Nesterović, ki si je kariero pred leti ustvaril tudi v prestižni ligi NBA ter tam oblekel dres številnih klubov, se je te dni znova razveselil otroškega joka. Pravzaprav petič.

Rašo in njegova žena Maja sta se tokrat razveselila drugega sina, ki so ga starejše sestrice Teodora, Nadja in Anastasija ter bratec Nikola, ki je najstarejši od njegovih otrok, izjemno težko pričakovali. Rašo je sicer pred časom priznal, da je, ko gredo otroci spat, bolj utrujen kot po katerem koli treningu, ki ga je imel v karieri, a se v očetovski vlogi odlično počuti in v njej neizmerno uživa, zdaj pa bo pri Nesterovićevih še bolj veselo, saj ima doma dovolj kandidatov za košarkarsko peterko.

Viri blizu košarkarja so nam še zaupali, da sta Rašo in njegova lepa žena sinu nadela kratko in nenavadno ime, ki pa ima v Srbiji, od koder prihaja Maja, izjemno velik pomen. Dečku je ime Vuk, ki je bilo prvotno staroslovansko ime, danes pa je eno izmed najbolj priljubljenih v Srbiji. Matere so po starih legendah svoje sinove imenovale Vuk, ker naj bi odganjali zle duhove in čarovnice, pomeni pa tudi moškega, ki ga ni dobro jeziti, zaščitnika, borca in neustrašnega moškega. Ime je izjemno priljubljeno tudi v Bolgariji, Makedoniji, Sloveniji, Rusiji in na Češkem, najbolj znan Vuk v zgodovini pa je bil Vuk Stefanović Karadžić, reformator srbskega knjižnega jezika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije