MATURA 2019

Znani Slovenci o rezultatih mature svojih otrok: Ko sin postane ...

Sin nekdanjega ministra bo šolanje nadaljeval na tuji pravni fakulteti, hčerka voditeljice na filozofski fakulteti.
Fotografija: Ponosna starša Alenka Mirt Kesar in Kamenko Kesar. FOTO: Mediaspeed.net
Odpri galerijo
Ponosna starša Alenka Mirt Kesar in Kamenko Kesar. FOTO: Mediaspeed.net

Danes je 6.183 maturantov izvedelo rezultate splošne mature. Kjer je bil na fakulteto omejen vpis, bodo v teh dneh izvedeli tudi, ali so dosegli dovolj točk za vpis.

Matura je zrelostni izpit za dijake, a stresu, ki je prisoten ob pisanju nalog in nato čakanju na rezultate, se ne morejo izogniti niti starši, ki z vso močjo stiskajo pesti za svoje pravkar polnoletne otroke.

Nekateri so z rezultati zadovoljni, drugi manj, a med znanimi Slovenci, ki so uspeh svojih otrok delili na družbenem omrežju, vlada vsesplošno veselje.

Nekdanji minister Gregor Virant se je pohvalil s svojim zlatim maturantom, ki da je bil sprejet na eno najboljših pravnih univerz na svetu. Z odliko je opravila tudi hčerka nekdanje voditeljice Alenke Mirt Kesar, ki bo šolanje nadaljevala na ljubljanski filozofski fakulteti, smer zgodovina in angleščina. Legendarni voditelj Vala 202 Andrej Karoli je za dobro jutro objel svojo hčerko, ji je bila na letošnji maturi prav tako uspešna. Oddahne pa si lahko tudi sin pevca Šank Rocka Matjaža Jelena, ki so se mu s tem dnem začele najdaljše šolske počitnice.




Pevec je čestital svojemu sinu. FOTO: Instagram, posnetek zaslona
Pevec je čestital svojemu sinu. FOTO: Instagram, posnetek zaslona

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije