OSTANI DOMA

Znana mlada Slovenka potrdila, da je okužena z novim koronavirusom (VIDEO)

Njeno sporočilo je, da ostanite doma, saj četudi nimate simptomov, virus lahko širite.
Fotografija: Taja Cekuta. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Taja Cekuta. FOTO: Facebook

Po Sloveniji poteka akcija #ostanidoma. Pozivu so se pridružili številni znani, manj znani pa tudi mlada Taja Cekuta, vplivnica, ki ji ne manjka niti pevskega talenta. Sama je zbrala pogum in se javno izpostavila: test je potrdil, da je zbolela za novo koronavirusno boleznijo 19. 

»Nisem imela namena govoriti o tem, dokler nisem izvedela, da je moj test pozitiven,« je dejala. Ko je zbolela, je mislila, da gre za prehlad. Imela je glavobol, kašljala je, nos je bil zamašen, vse skupaj pa so spremljale bolečine v mišicah in rahlo povišana temperatura. Sledil je obisk bolnišnice. Odvzeli so bris, ki je bil njej silno neprijeten, opravili so preiskave za srce in vzeli kri. Zvečer je zazvonil telefon. Taja je izvedela, da se je okužila z virusom. Pojasnili so ji, kako ravnati, dobila je tudi natančna spisana navodila. Za primer navaja: doma naj se ne uporablja istega stranišča, če je to mogoče, obroke jemo ločeno, giba se lahko samo po domači parceli. Starši bi sicer lahko šli v trgovino, pravi, pa ne bodo šli, da ne ogrozijo koga drugega. Po potrditvi je morala povedati tudi, s kom vse je bila v stiku.


V videu, ki ga je objavila včeraj, je povedala še: »Živim v Celju, kjer naj ne bi bila potrjena nobena okužba. Kao. To delajo večinoma zato, da ne bi bila kakšna panika. Vsaj takšno je moje mnenje. V Celju naj bi bilo več okuženih oseb, ne samo jaz.«

Pogled v preglednico okuženih s koronavirusom to njeno trditev demantira. Po včerajšnjih podatkih je bilo v Celju devet potrjenih primerov koronavirusa. 

Število okuženih po občinah (24. marec 2020 do 10. ure). Izpostavljamo Celje. FOTO: Nijz
Število okuženih po občinah (24. marec 2020 do 10. ure). Izpostavljamo Celje. FOTO: Nijz

Taja razlaga, da ji je težko in da na trenutke težko diha. 

Za konec pa je sledilo jasno sporočilo: kužna je bila, tako pravi, že pred tednom dni, ko še sploh ni imela simptomov. Mislila je, da se ga lahko prej naleze od koga drugega, kot pa kdo od nje. Zato vsem svetuje, da upoštevajo pravila in ostanejo doma, saj je to pomembno tako za vas same kot ljudi okoli vas. 

Posnetek, ki ga je Taja na instagramu objavila včeraj, ima že prek 15 tisoč ogledov.




 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije