RAZPAD ZAKONA

Zmago in Monika na CSD: Kdo bo dobil skrbništvo nad hčerkama?

Objavljeno 17. september 2019 07.11 | Posodobljeno 17. september 2019 21.59 | Piše: A. K.

Po šestnajstih letih zakona se ločujeta Zmago Jelinčič Plemeniti in Monika. Odselila se je k mlajšemu, oba zahtevata skrbništvo nad otrokoma.

Za hčerki se bo boril. FOTO: ARHIV NOVIC
Vojna med ​Zmagom Jelinčičem Plemenitim in njegovo ženo Moniko, ki ga je pred kratkim zapustila in se preselila k sedem let mlajšemu partnerju, bo očitno precej ostra. Potem ko so se mediji razpisali o tem, da je Monikin partner Rok Miklič, finančni direktor podjetja Digit, ki menda Roku in njegovemu očetu Ivanu Mikliču nosi lepe denarce, pravzaprav milijone, smo izvedeli, da je Zmago Jelinčič v ponedeljek vložil zahtevek za ločitev in da naj bi se odtujena zakonca znova srečala minuli petek, in sicer sta si v oči pogledala na centru za socialno delo, kjer se bosta poskušala dogovoriti za skrbništvo nad mladoletnima hčerkama. Enainsedemdesetletni poslanec nam je potrdil, da sta se z Moniko srečala in da je zahtevala skrbništvo nad hčerkama, v kar seveda ne bo privolil.
image
Monika in Zmago junija 2018 FOTO: ARHIV NOVIC

»Tudi jaz sem zahteval skrbništvo nad njima, saj menim, da okolje, kjer živita zdaj, ni zdravo za njiju,« pravi Zmago. Hčerki namreč obiskujeta šolo v središču Ljubljane, zdaj pa se morata tja po njegovih besedah voziti iz Črnuč, zato se boji, da nimata dovolj časa za šolske obveznosti. Potrt je, ker niti ne ve, kaj se z njima dogaja, v zadnjih dveh tednih je starejšo videl le enkrat, njuno srečanje pa je bilo bežno. Tretjega septembra je namreč prispela iz Pariza, dogovorjena sta bila, da bo ponjo prišel on, a mu je hči sporočila, da jo bo domov odpeljala mati. Ker je s hčerkama vedno imel korekten in lep odnos ter ju je spodbujal pri vsem, kar sta počeli, si želi, da bi tako ostalo ne glede na to, da se bosta z njuno mamo ločila.
image
Rok Miklič je sin Ivana Mikliča, direktorja podjetja Digit. FOTO: FACEBOOK

Parcelo bo zahteval nazaj

Je pa Zmago odločen, da se Monika njegovega premoženja ne bo polastila, in sicer smo od dobro obveščenih virov izvedeli, da bo parcelo v Žusterni, na kateri je zgradil vilo in ki jo je napisal na Moniko prek darilne pogodbe, zahteval nazaj. Pred leti je namreč kupil parcelo, na kateri si je vedno želel zgraditi nepremičnino, v kateri bi živel s svojimi dekleti, a ker se z Moniko ločujeta, je bolj kot kadar koli odločen, da tako parcelo kot tudi hišo, na kateri naj bi Monika dala zamenjati vse ključavnice, dobi nazaj, saj jo želi zapustiti otrokoma. O podrobnostih ločitve je trenutno še vedno molčeč, pravi, da zaradi hčerk, saj jima želi le dobro, a kaj ko so govorice, da naj bi mu Monika rogove natikala od septembra 2017, vse glasnejše. Trideset let mlajša Monika naj bi ljubimca spoznala, ko se je odločila opravljati izpit iz padalstva, med njo in mlajšim Rokom naj bi se v trenutku zaiskrilo. Tako zelo, da naj bi predlani z njim in njuno družbo v Španiji preživela božične praznike, prav tako naj bi z ljubimcem v tujini preživela lanske novoletne praznike. Zmago naj bi ves čas molčal, ker je upal, da se bo mlada žena spametovala, ko pa mu je sporočila, da ga dokončno zapušča, je prekipelo tudi njemu. Odločil se je, da ne bo dovolil, da bi se polastila njegovega premoženja, poleg tega je zanj trenutno najpomembnejše to, da s hčerkama ohranja lep odnos. Monika o ločitvi molči, prav tako
image
Z Moniko sta se spoznala, ko se je udeležila tečaja padalstva. FOTO: INSTAGRAM
o ljubimcu, s katerim živi v njegovem trisobnem stanovanju v Črnučah. Miklič je po razkritju afere z ženo Zmaga Jelinčiča Plemenitega zaprl svoj profil ​na facebooku za vse tiste, ki niso na njegovem seznamu prijateljev, a kljub vsemu so tudi pred njim burni časi, saj je hočeš nočeš vpleten v ločitveno vojno zakoncev Jelinčič, ki sta skupaj preživela kar dve desetletji.
Menim, da okolje, kjer živita zdaj, ni zdravo za hčerki.
Deli s prijatelji