POMOTA

Zamenjal jo je s pokojno Majdo Sepe

Elda Viler, mama Ane Dežman, je doživela simpatično pomoto. Hčerko je z veseljem spremljala v šovu Znan obraz ima svoj glas.
Fotografija: Z mamo Eldo sta izjemno povezani. FOTO: DEJAN JAVORNIK
Odpri galerijo
Z mamo Eldo sta izjemno povezani. FOTO: DEJAN JAVORNIK

Za Ano Dežman so med nedavno končanim šovom Znan obraz ima svoj glas velikokrat rekli, da bi jo zaradi njenih imitacij zlahka zamenjali z glasbeniki, v katere se je preobrazila. Morebiti bi lahko namesto koga vskočila na kakšnem koncertu, saj so bile njene preobrazbe zares vrhunske in prava poslastica za glasbene sladokusce. Neizbežne pa so primerjave z mamo Eldo Viler, ki jo je tudi imitirala v šovu, kar je bilo za obe pravo doživetje. Tega je Ana vajena, saj jo z legendarno mamo primerjajo že od dne, ko je tudi sama stopila na glasbeno sceno. To ji je v čast, čeprav jih obenem jemlje kot veliko odgovornost in vse prej kot nekaj preprostega. Poleg podedovanega izjemnega pevskega talenta je osupljiva njuna vizualna podobnost. Ana je namreč izrezana mama v mlajših letih in tudi na fotografijah ju pogosto zamenjajo. Da sta torej mama in hči, obe Vilerjevi, ni moč spregledati, bodisi nastopata skupaj bodisi vsaka po svoje.
Odlično operno pevko Ano Dežman, ki se je pred leti nekajkrat preizkusila celo na Emi, marsikdo pozna kot hčer Elde Viler. FOTO: ROMAN TURNŠEK
Odlično operno pevko Ano Dežman, ki se je pred leti nekajkrat preizkusila celo na Emi, marsikdo pozna kot hčer Elde Viler. FOTO: ROMAN TURNŠEK

Kljub njunim zamenjavam pa se ne spomnita, da bi se kdaj že zgodilo, da bi ju zamenjali še kako drugače. Te dni sta prvikrat doživeli tudi to. Na kavi v enem od ljubljanskih lokalov je Ano med strežbo mlad natakar pohvalil, kako zelo dobra je bila v oddaji in v vlogi drugih glasbenikov, nato pa se je obrnil k Eldi in polaskal še njej. Pri tem ga je nehote, a močno polomil. »A vi ste pa njena mama Majda Sepe?« jo je namreč vprašal. Obe sta se spogledali, nato pa prasnili v smeh, pri čemer je bilo natakarju še bolj nerodno. Elda mu je odvrnila, da je Majda Sepe žal že pokojna, ona pa da mora na ta milostni dan še čakati, fant pa ni vedel, ali se šali ali misli resno. Zamerili mu nista, na račun simpatičnega pripetljaja sta se odlično nasmejali, mladi gospodič pa si je nedvomno dobro zapomnil, kdo je Anina mama.
Že kot majhna deklica je bila zelo podobna mami. FOTO: OSEBNI ARHIV
Že kot majhna deklica je bila zelo podobna mami. FOTO: OSEBNI ARHIV


Kako si je Ana zapomnila pravkar končani šov? »Bil je zanimivo, naporno in hkrati zelo zabavno glasbeno popotovanje. Priložnost sem imela sodelovati z vrhunsko zvokovno in tehnično ekipo, s kostumografi in maskerji, mentorji, iz česar sem se veliko naučila in spoznala precej stvari o sebi. V večini imitacij sem res zelo uživala, priložnost sem imela pokazati razne stile in načine petja ter igro. Lahko sem se igrala z liki,« pravi. Doma je pred televizijo nista spremljala le otroka, ampak tudi stroga mama. »Klara in Martin sta me videla v nekaterih imitacijah, najlepša pesem, ki sta si jo prepevala, je bila Dobri moj nono Tereze Kesovija in mamina Ti si moja ljubezen. Klari pa je bil najbolj zanimiv lik Divaplavalaguna. Rekla mi je, da sem bila kot Smrketa! Sicer sta bila oba najbolj navdušena nad masko Arethe Franklin, ki sem jo prinesla domov. Ko me je Klara videla v liku Munga Jerryja, me je vprašala, ali sem tistega strica tudi prinesla,« razloži Ana. Po nekajmesečnem šovu, ki je bil zelo naporen tudi zaradi usklajevanja z drugimi obveznostmi in družino, se te dni na kratko odpravljajo na oddih v ene od slovenskih term. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije