RAZKURILA SLOVENIJO

Zakaj bi se opravičila invalidom?

Astrologinja Ema Kurent še naprej trdi svoje. Še večkrat bo parkirala na prostoru za invalide.
Fotografija: Astrologinja Ema Kurent je prepričana, da je invalidnost privilegij. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Astrologinja Ema Kurent je prepričana, da je invalidnost privilegij. FOTO: Jože Suhadolnik

Hhladne in deževne praznike je dodobra razgrela objava astrologinje Eme Kurent v eni od slovenskih revij. V svoji kolumni je namreč zapisala, da velikokrat parkira na prostoru za invalide, če jo kdo pri tem zaloti, mu zabrusi, naj se briga zase, ali mu pokaže sredinec.

Nadvse krivično se ji namreč zdi, tako vsaj piše v kolumni, da so parkirišča za invalide zmeraj prazna, preostala pa zasedena. »Če si slep ali gluh ali brez roke ali noge, ne moreš voziti avta. Če imaš manjšo hibo in lahko voziš avto, je vseeno, če parkiraš kje drugje. Ker si invalid in (verjetno) ne hodiš v službo, najbrž lažje počakaš na prosto parkirno mesto kot nekdo, ki se mu mudi v službo,« je zapisala.
V Zvezi paraplegikov Slovenije so zgroženi nad objavo Kurentove. FOTO: ZPS
V Zvezi paraplegikov Slovenije so zgroženi nad objavo Kurentove. FOTO: ZPS

Pri tem je kot skupini, ki bi si prav tako zaslužili prednostna parkirna mesta, izpostavila družine z majhnimi otroki ter starejše od 80 let, na koncu pa kar vse ženske po vrsti, od A do Ž, saj naj bi bilo za te veliko težje nakupovati v trgovini kot za invalide.
 

Nadaljuje norčevanje


Seveda s takimi trditvami ni naletela na odobravanje, ampak so se potem, ko je naš izjemni športnik, paraolimpijec, plavalec Darko Đurić njeno kolumno delil po facebooku, nanjo vsuli številni negativni komentarji. Nekaj ur potem, ko je vse skupaj prišlo v javnost, se je urednica revije opravičila in pojasnila, da so s Kurentovo končali sodelovanje, ni pa se opravičila astrologinja, temveč je vse skupaj s svojimi objavami na facebooku še zaostrila.


»Dobro jutro, vsem invalidom, ki mi grozite z nekakšno karmo: ali kdaj razmišljate tudi o tem, s čim ste si svojo težko karmo prislužili sami? Tako razmišljam, kaj je s tem narobe. Oh, seveda je narobe, zelo narobe, zgleda, da je to celo smrtni greh! Pet mi jih je napisalo, da bi mi privoščili, da tudi sama postanem invalidka, eden pa je dodal še 'crkn'. Hehe, 475 komentarjev na mojo zadnjo objavo, pa to je absolutni rekord. Seveda nimam časa vse brati, površen pogled pa kaže, da vas problematika parkiranja močno vznemirja – skoraj toliko kot mene,« se je norčevala iz vseh, ki so ji sporočali, da se ne strinjajo z njenim mnenjem.
 

Pošalila se je iz sebe


Se je pa Kurentova odzvala na našo prošnjo za pojasnilo. Najprej smo jo vprašali, ali še stoji za svojimi besedami, ali je morda imela slab dan in ali se bo morda opravičila invalidom. Odgovorila nam je: »Katere besede točno imate v mislih? Na splošno mi je kolumna všeč. V njej sem se pošalila iz sebe in svoje človeške slabosti. Za kaj točno, mislite, da bi se morala invalidom opravičiti?«


Pa se ji res zdi krivično do zdravih ljudi, da ne morejo narediti 50 korakov več do trgovine, ker so mesta namenjena invalidom, ki so manj gibljivi od mamic z otroki? »Iskreno menim, da so mnogi invalidi, torej tisti z blažjo stopnjo invalidnosti, precej bolj gibljivi od staršev z otroškimi vozički. Težkih invalidov, ki zares rabijo prednostni parkirni prostor, je razmeroma malo,« je še naprej trdno prepričana o svojem prav. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije