KAJ JE SRCE?

Zabava s cvičkom in harmoniko

Matej meša posebne koktajle, Barbara razdaja pozitivno energijo. Pravita, da so najboljše zabave takrat, ko kdo raztegne meh.
Fotografija: Matej in Barbara sta zaljubljena – v harmoniko.
Odpri galerijo
Matej in Barbara sta zaljubljena – v harmoniko.

Naj nekateri še tako vihajo nos ob omembi harmonike ali frajtonarice, dejstvo je, da mnogim že ob prvih tonih, ko kdo v kakšni družbi veselo raztegne meh, zasijejo oči. Med njimi sta superfinalist šova Bar na Planet TV Matej Virag ter voditeljica in organizatorka dogodkov Barbara Pirh. Oba sta odraščala ob domači glasbi, ob frajtonarici, zato ne preseneča, da sta hitro
Nastop za Anino zvezdico FOTOGRAFIJI: Anja Anžič
Nastop za Anino zvezdico FOTOGRAFIJI: Anja Anžič
našla skupne točke. Oziroma eno samo, frajtonarico. »Vsi vemo, da so najboljše zabave takrat, ko zapoje harmonika. Tudi v Baru, resničnostnem šovu na Planet TV, je bilo to dobro vidno,« pravi Barbara. Zanimivo pa je, da je bil Matej prepričan, da lahko zabava v ljubljanskem Baru uspe, če je zraven harmonika. Kar se je res zgodilo s pomočjo skupine Nalet, zdaj pa Matej in Barbara načrtujeta podobne dogodke še drugje, s čimer želita širiti popularizacijo igranja harmonike zlasti med mladimi. Najboljša za sprostitev je vedno prava veselica, ne glede na to, od kod prihajajo ljudje, ki se znajdejo na njej. »Odločila sva se, da bova skupne dogodke s harmoniko ustvarjala še naprej. Take, na katerih se bo veliko dogajalo, širila bova pozitivno energijo in po potrebi zaplesala ob točilnem pultu. Zakaj pa ne,« pravi Barbara.

Matej bo ob tem delal tisto, kar najbolje obvlada, torej mešal prav posebne koktajle. Kakopak tudi tiste posebne barovske, ki med drugim vsebujejo cviček, kar je sicer za te vrste pijače precej neobičajno. Ni pa naključje, da sta enega takih dogodkov tudi zaradi cvička pripravila v znani dolenjski pivnici. Dogajanje bosta selila še drugam, v druge bare, diskoteke, koncerte, prišla bosta celo na kakšno zasebno zabavo domov, če ju bodo povabili. Spontana zabava se začne, ko stopita na oder, saj sta takšna, kot sta na odru, tudi med ljudmi. »Sploh pa je srce vsake zabave harmonika,« poudarjata. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije