EVROVIZIJA 2021

Za Ano Soklič ni vse izgubljeno

Letošnja zmagovalka Eme bo Slovenijo prihodnje leto predstavljala z novo skladbo.
Fotografija: Tretjič je stala na Eminem odru in zmagala s pesmijo Voda. FOTO: arhiv Slovenskih novic
Odpri galerijo
Tretjič je stala na Eminem odru in zmagala s pesmijo Voda. FOTO: arhiv Slovenskih novic

Globalna pandemija je letos glasbenikom po vsem svetu prekrižala načrte, tudi enainštiridesetim izvajalcem po vsej Evropi, ki so se veselili nastopa na Evroviziji v Rotterdamu. A kot so pred kratkim sporočili z nacionalne televizije, za Ano Soklič, ki je na Emi zmagala s pesmijo Voda, še ni vse izgubljeno. Zaradi evrovizijskih pravil na Nizozemskem na velikem odru ne bo odmevala omenjena pesem, s katero je Sokličeva februarja slavila zmago, temveč nas bo prihodnje leto predstavljala z novo skladbo. Način izbora evrovizijske pesmi za naslednje leto še ni določen, je pa Sokličeva ob tem dejala, da je počaščena, ker je dobila še eno priložnost.

»Sem zelo počaščena in vesela. Potrudila se bom po svojih najboljših močeh. Čaka me veliko dela. Imam občutek velike odgovornosti do sebe in Slovenije, da bom čim bolje zastopala državo. Hvala vesolju za to priložnost,« je dejala. Šušlja se, da bi lahko Ana pesem po enem scenariju izbrala povsem sama, po drugem pa bi lahko ustvarila več pesmi, tisto, s katero bi predstavljala našo državo, pa bi izbralo ljudstvo. Sicer pa niti njena Voda ni ostala neslišana, saj so jo predstavili v posebni evrovizijski oddaji Evropa, prižgimo luči.



Delčke letošnjih 41 zmagovalnih skladb, ki se zaradi pandemije koronavirusne bolezni niso mogle potegovati za tako želenih 12 točk, so lahko evrovizijski navdušenci slišali v posebnem netekmovalnem šovu, oddajo je prenašalo 46 državnih televizij. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije