Z Londonom okužil še sestro

Mesto je obiskal že sedemkrat, a izkušnja je bila tokrat drugačna. Čeprav je v tujini snemal, se na britanski glasbeni sceni ne vidi.
Fotografija: Sestro je peljal na krajši dopust na Otok. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Sestro je peljal na krajši dopust na Otok. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV

Pevec, avtor, producent in pedagog Nino Ošlak, ki spada med najbolj predvajane slovenske glasbene ustvarjalce, obožuje London. Glavno britansko mesto je obiskal že sedemkrat, a se mu zdi, kot da še nikoli ni bil tam. Nad otoško prestolnico je zdaj navdušil še sestro Kajo, s katero sta bila pred kratkim tam prvič skupaj.
Angleška prestolnica ima v njegovem srcu poseben prostor.
Angleška prestolnica ima v njegovem srcu poseben prostor.

»To je bilo res posebno potovanje oziroma podaljšan vikend. Več časa si trenutno nisva mogla vzeti, ona zaradi študija turizma, jaz pa zaradi glasbenih obveznosti pa tudi dela v osnovni šoli, kjer učim glasbeno umetnost. Mesto me vsakič znova zelo navduši, zato se tja rad vračam,« pravi. V Londonu imata bratranca, pri njem sta bivala. Kaja ga ni videla že deset let, zato je bilo potovanje še toliko bolj veselo, polno pričakovanj in vznemirljivo.

»Ogledala sva si tiste bolj skrite dele mesta in zanimivosti, ki jih turisti sicer ne obiskujejo, zato je vsak obisk zame vedno, kot da sem tam prvič. Raziskujem nove predele, zanimive muzeje, si ogledam kakšno predstavo in podobno,« doda. V Londonu ima tudi prijatelja in sošolca z glasbene akademije. Vsakič ko gre tja, ga obišče in mu v dar prinese slovensko kavo.


»Naravnost obožuje jo in pravi, da pri njih nimajo niti približno tako dobre,« pove. London ju je tokrat pričakal še prav posebno lepo in ju presenetil, saj sta bila deležna sončnega vremena. Nino je z mestom sicer povezan tudi poslovno. »Vendar me glasbeno ne mika prav veliko. Dobil sem izkušnjo ustvarjanja v tujini, bilo je drugače, zanimivo. Si pa tam samo številka, pri nas pa imaš kot umetnik še veliko svobode in si lahko zares pristen. Res sem hvaležen, da sem lahko posnel nov album, na katerem so pesmi, ki so mi všeč in ki jih čutim. Ljudje pri nas to znajo ceniti, se mi zdi. Tako da se v London zaenkrat vračam kot dopustnik, poslovno pa bomo videli, kako bo,« doda.

V zvezi z zadnjim albumom, izdanim konec jeseni, je presenetil mnoge in tudi sebe, spota namreč ni posnel v oboževanem Londonu, ampak v Budimpešti. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije