TENIŠKO PRVENSTVO

Z Daneuom po medalje

Objavljeno 11. oktober 2018 16.33 | Posodobljeno 11. oktober 2018 16.33 | Piše: E. N.

Slovenski novinarji odlični na svetovnem teniškem prvenstvu na Lošinju.

Ivo Daneu je imel na otoku celo svojega prevoznika, gostoljubnega domačina FOTO: E. N.
VELI LOŠINJ – Veli Lošinj, točneje čudoviti športni kompleks hotela Punta Vitality, je bil minuli teden gostitelj poldruge stotnije novinarjev, ki so peresa začasno zamenjali za teniške loparje. Prišli so iz 16 držav, najštevilnejše med njimi je bilo – kot se za dobrega soseda spodobi – zastopstvo iz Slovenije; kar 14 novinarjev iz prav vseh večjih časopisnih in teve redakcij.
image
Dve tretjini slovenske ekipe na Velem Lošinju. FOTO: E. N.

Bili so med glavnimi na igriščih, a tudi ob njih, kjer jih je vse dneve izdatno spodbujal Ivo Daneu, slovenska košarkarska legenda in tudi – kar je le malokomu znano – član društva športnih novinarjev Slovenije; v 70. letih prejšnjega stoletja je za Delo in Dnevnik poročal z dvojih poletnih olimpijskih iger.
image
Bojan Glavič in Edi Sep sta se domov vrnila s po dvema odličjema. FOTO: E. N.

Še dodatno slovesen je bil za slovensko ekipo zadnji, gala večer. Ne le zavoljo obilja priigranih odličij vseh leskov, pač pa posebno zaradi Iva Daneua, ki je prav na Velem Lošinju nazdravil svojemu 81. rojstnemu dnevu. Spomnili so se ga tudi organizatorji in gostitelji, vodstvo skupine Jadranka, roko mu je stisnil celo njen lastnik.
Ivo Daneu je prav na Velem Lošinju nazdravil svojemu že 81. rojstnemu dnevu.


Slednji pa je stisnil roko tudi Bojanu Budji, predsedniku svetovnega združenja novinarjev tenisačev AITJ, s povabilom, da združenje svoje vsakoletno svetovno prvenstvo vsaj za leto ali dve preseli v Veli Lošinj na otoku Lošinj. Prav nikogar med 150 zbranimi novinarji ni bilo, ki bi temu nasprotoval. 
Deli s prijatelji