NINA PUŠLAR

Videospot posnela v rekordnem času

Objavljeno 07. december 2019 17.47 | Posodobljeno 07. december 2019 17.47 | Piše: A. K.

Nina Pušlar bo leto zaključila z izdatno koncertno turnejo.

Nina si je zaželela, da bi bil videospot minimalističen. FOTO: NEJC FON
Nina Pušlar ne počiva. Kmalu po izidu skladbe z naslovom Pusti me je posnela videospot z režiserko Tino Novak, ki pa je nastal v rekordnem času. »To je moj najhitreje posnet videospot, saj sem bila na sceni le šest ur. Kot zanimivost lahko povem, da smo imeli že izbrano drugo lokacijo, rezervirana dva snemalna dneva, igralca, spisan scenarij ... V zadnjem hipu pa sem se odločila, da bi ta skladba morala imeti zelo preprost, minimalističen, intimen video. Pesem je že sama po sebi tako sporočilna, da ne potrebuje velikih dodatkov, posebnih učinkov in obilja ličil. Končni izdelek je takšen, da si bo lahko ob gledanju in poslušanju vsak ustvaril svojo zgodbo, svoj film, svoj videospot,« je o novem glasbenem filmu, ki so ga posneli ob klavirju v Kristalni dvorani v Rogaški Slatini, povedala Nina.
Pesem je že sama po sebi tako sporočilna, da ne potrebuje velikih dodatkov.
image
Leto bo zaključila s koncertno turnejo. FOTO: MATIC KREMŽAR


Skladba je peti radijski singel z njenega novega albuma Nina, avtorstvo pa si delijo Nina, Miha Gorše, Maja Šušnjara Gabor, Jernej Kržič in Tadej Košir. »Miha Gorše mi je med eno od nočnih studijskih seans zavrtel posnetek intimne, nežne teme, ki jo je zaigral na klavir, le nekaj taktov, brez melodije, a sem jo takoj začutila. Bila je lepa. Doma sem jo še nekajkrat poslušala, sedla za klavir, začela igrati, peti in še nikoli ni bilo tako preprosto. Glasba je prišla v trenutku, skupaj z melodijo prav tako besede, ki jih je moja prijateljica in vizažistka Maja Šušnjara Gabor ubesedila na zame najlepši možen način. Maja, ki je v preteklosti že napisala dve besedili za album Med vrsticami, mi je med dolgim in vročim poletjem omenila, da bi dopust ob morju z veseljem izkoristila za to, da napiše besedilo, in zgodilo se je res hitro, potem ko sem dolgo razmišljala, komu bi pesem poslala, da jo ubesedi. Med snemanjem sem začutila, da mora zaključiti album, ker je tako drugačna od vseh drugih,« pravi pevka.

In o čem pripoveduje? »To je zgodba o dveh, ki sta se imela rada in se še vedno imata, a včasih je težko, ko moraš nekaj spustiti, nekaj, česar mogoče v drugačnih okoliščinah ne bi … to je življenje,« pravi Nina in dodaja: »Čeprav gremo naprej in vemo, da je prav, srce še vedno kdaj hrepeni po tem in se sprašujemo, kaj bi bilo, če bi naredili drugače. Po dobrem tednu dni, ko sem pesem prvič odpela na nacionalni televiziji, sem vesela za tako velik in pozitiven odziv, in to je znak, da je Pusti me na lepi poti, da se dotakne src številnih poslušalcev, kar je tudi njen namen,« zaključuje. 
Deli s prijatelji