IZBOR

VIDEO: Zala in Gašper že na evrovizijskem odru

Evrovizijska vročica se stopnjuje.
Fotografija: Zala in Gašper. FOTO: Sašo Radej
Odpri galerijo
Zala in Gašper. FOTO: Sašo Radej

Zala Kralj in Gašper Šantl, slovenska predstavnika na letošnji popevki Evrovizije, sta dan po tem, ko sta odletela proti Tel Avivu, že stala na odru, kjer bo 18. maja veliki finale. Preden pa se Slovenca uvrstita vanj – ponovitev lanskega uspeha Lee Sirk jima napovedujejo tako rekoč vse stavnice –, pa je pred njima še veliko dela. Organizatorji ničesar ne prepuščajo naključju, saj si bo vse tri evrovizijske večere skupaj po pričakovanju ogledalo okoli 200 milijonov ljudi.



Nastopajoče, ki jih bo letos 41, pred polfinalnima večeroma in nato morebitnim finalom čaka še kar nekaj vaj. Sodeč po uradnem urniku, sta Zala in Gašper na evrovizijski oder prvič stopila danes med 13.40 in 14.10, potem pa je sledilo še srečanje z novinarji.

Zala in Gašper, tako kot ostali nastopajoči, bosta imela oder samo zase še na enih vajah. Vaje so za medije zaprte, a organizatorji na uradnem youtube kanalu objavljajo izseke.




Slovenijo je žreb uvrstil v prvi polfinalni večer, ko bosta Zala in Gašper nastopila kot deveta. V polfinalu se bo 36 držav potegovalo za 20 mest v finalu, kjer ima nastop poleg gostiteljice Izraela zagotovljenih še »pet velikih«, in sicer Francija, Nemčija, Italija, Španija in Velika Britanija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije