NOVA KARIERA

VIDEO: Nekdanji smučarski skakalec raje v glasbene vode

Objavljeno 10. januar 2019 19.58 | Posodobljeno 10. januar 2019 19.58 | Piše: Roman Turnšek

Dejan Žujič sodeluje tudi z Neisho. Trenira skakalce in poučuje kitaro.

Poleg ustvarjanja glasbe poučuje kitaro. FOTO: Marko Golubovič
Rek, da se nekje odpre okno, če se zapro vrata, ni iz trte izvit. Ali povsem drži za Dejana Žujiča, je težko reči, povsem zagotovo pa vsaj delno. Nekdanji smučarski skakalec se je namreč po slovesu od zračnih poletov podal na novo, glasbeno pot.
image
Poleg ustvarjanja glasbe poučuje kitaro. FOTO: Marko Golubovič

Odločitev ni od včeraj, saj si je glasbenega udejstvovanja želel že pred leti, v aktivnih športnih časih, a takrat preprosto oboje ni šlo. S kitaro se je sproščal po napornih treningih in tekmah, to pa je, poleg želje nekega dne resneje stopiti tudi v glasbo, bilo bolj ali manj tudi vse. Potem pa je pred približno poldrugim letom vendarle naredil korak naprej tudi v tej smeri. S skladbo Goreč smehljaj je prebil led in takrat se je z glasbo začel intenzivneje ukvarjati.

Pred kratkim je tako izdal drugi singel s preprostim naslovom Ona. Skladbo je tudi napisal, prav tako besedilo, za preostalo pa so poskrbeli Neisha, Peter Ošlaj, Žan Serčič in drugi. Želja, da se posveti tudi glasbi, je bila dovolj močna, da se je te resno oprijel. In čeprav je nova skladba ravnokar izšla in je še čisto sveža, že ustvarja dalje. Z nekdanjim športom ga veže še trenersko delo, poučuje pa tudi kitaro.
Padci so tako pri skokih kot v glasbi.


Čeprav je videti, da je presedlal na povsem drugo področje, ni tako. Prav nasprotno. Kot pravi, sta si glasba in šport v marsičem zelo podobna. »Padci so lahko v eni in v drugi stvari, od posameznika pa je odvisno, kolikokrat in kako pade ter kako gre dalje. In pri obeh stvareh je za uspeh treba delati,« pove. 

Deli s prijatelji