HUDA NESREČA

VIDEO: »Kri princa sem imel na svojih rokah«

Objavljeno 18. januar 2019 09.30 | Posodobljeno 18. januar 2019 09.40 | Piše: T. V.

Prinčevo vozilo se je prevrnilo na bok.

Vozilo princa Filipa je odbilo na bok. FOTO: Youtube
LONDON – Princ Filip, mož britanske kraljice Elizabete II., je bil udeležen v prometni nesreči. Princ (97), ki so mu lani zamenjali kolk, je vozil po cesti blizu Sandringhama, ko ga je zaslepilo sonce in je izsilil prednost voznici, ki je pri hitrosti več kot 90 kilometrov na uro vozila po glavni cesti, ko jo je zaradi sončne svetlobe spregledal. Vozilo voznice je prinčev land rover zadelo od strani, tako da se je avto prevrnil.

»Moje noge! Kam naj dam svoje noge?!« je zavpil odvetniku Roya Warna, ki je prvi prišel na kraj nesreče in skušal pomagati princu, ki je bil pri zavesti, a »zelo pretresen in v šoku«. Princa je nato iz vozila povlekel voznik, ki je prav tako ustavil na kraju nesreče. »Pohitel sem do avtomobila, iz katerega se je kadilo, kot da bo eksplodiral. Pogledal sem dol in imel kri princa na svojih rokah,« je voznik za The Sun opisal prizor. Policija je dala princu pihati, pri čemer se je izkazalo, da ni vozil pod vplivom alkohola.Princa so odpeljali nazaj v Sandringham, kjer okreva s kraljico ob sebi. Zdravniki ga že 48 ur nenehno nadzirajo zaradi morebitnih znakov pretresa možganov ali notranjih krvavitev.

Voznico vozila, ki je trčilo v prinčev avto, in njeno sovoznico so odpeljali v bolnišnico. Ena ima zlomljeno roko, druga poškodovano koleno. Desetmesečni dojenček, ki je bil z njima v vozilu, ni bil poškodovan.

Več preberite v jutrišnji izdaji tiskanih Slovenskih novic.

Deli s prijatelji