Veselje v družini Dremelj: za dojenčico je že vse pripravljeno

Teta Rebeka bo novega dojenčka zagotovo razvajala.
Fotografija: Rebeka se veseli nečakinje. FOTO: Marko Feist 
Odpri galerijo
Rebeka se veseli nečakinje. FOTO: Marko Feist 

Rebeka Dremelj bo v kratkem postala teta. To je razkrila na instagramu. Očitno se bo rodbina Dremelj še ta teden. Za darilo pa je kupila nekaj, za kar upa, da nikoli ne bo prišlo v uporabo. Malčici je podarila shranjevanje matičnih celic ob rojstvu. Takole je zapisala (nelektorirano):

»Ta teden se nam bo baje pridružila nova članica družine Dremelj! Aaaaa kako se veselim! In dolgo sem razmišljala, kaj podariti, da bi bilo drugače in posebno. In sem prišla do zaključka, da bom otroku, nečakinji, podarila nekaj, kar upam, da ne bo nikoli v življenju potrebovala!

Smešno se sliši tole, vem, ampak moje darilo je zgolj morebitni izhod v sili! Hranjenje matičnih celic popkovnične krvi za 20 let. Medicina se razvija iz dneva v dan. Zdaj zaenkrat lahko ozdravijo z matičnimi celicami anemije, levkemije, rake kostnega mozga, trde tumorje, dedne nepravilnosti, dedne bolezni imunskega sistema in še in še. Kaj šele bo čez par let, čez desetletje? Morda nič, morda vse! Bog ve!«

Preverili smo cene tovrstnih storitev in teta Rebeka je bila res radodarna. Začetna cena shranjevanja matičnih celic je okoli 1500 evrov, odvisno za kakšen paket se odločiš in za koliko časa bodo celice hranili. Sicer se matične celice trenutno uporabljajo za regenerativna zdravljenja. Matične celice že postajajo temelj za zdravljenje bolezni, kot so parkinsonova, diabetes, odpoved srca, cerebralna paraliza in za vrsto drugih kroničnih tegob. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije