Val kuha, ati Robert pa igra

Val, sin priznanega harmonikarja, sodeluje v kuharskem šovu Mali šef. Njegov oče Robert Goter medtem zaradi koronavirusa odpovedal dva stand upa.
Fotografija: Vala in Mistrala bomo lahko videli v oddaji ravno to nedeljo, 15. marca. FOTO: POP TV
Odpri galerijo
Vala in Mistrala bomo lahko videli v oddaji ravno to nedeljo, 15. marca. FOTO: POP TV

»V novi sezoni kuharskega šova na POP TV, v katerem sodelujejo zelo mladi kuharji in kuharice, tekmujeta tudi moj sin Val in njegov prijatelj in sošolec Mistral. Navijajmo skupaj za oba,« se je na družabnem omrežju pohvali Velenjčan Robert Goter, znani harmonikar. Decembra lani je v Velenju izvedel prvi in edinstveni stand up s harmoniko na svetu, v katerem se zanimivo pošali tudi na svoj račun. Šaljivo publiki razkrije tudi to, da je po ločitvi od žene Nine od lani spet samski in je vse breme gospodinjskih opravil, kot sta pranje perila in likanje, padlo na njegova ramena. A čisto dobro se znajde, ob tem pa z veseljem svoj čas namenja tudi svojima sinovoma Valu in Žanu Janu.
Val Goter in Mistral Ranzinger z OŠ Gustava Šiliha v Velenju sta mala kuharska šefa. FOTO: POP TV
Val Goter in Mistral Ranzinger z OŠ Gustava Šiliha v Velenju sta mala kuharska šefa. FOTO: POP TV

Starejši Val obiskuje glasbeno šolo v Velenju, kjer je v četrtem razredu klavirja in drugem razredu klavirske harmonike. »Trenira tudi plavanje, obiskuje tabornike in poje v pevskem zboru. Naravno obožuje matematiko in sladice, zato jih tudi najraje pripravlja,« sina pohvali očka Robert. Da ima Val res rad sladice, je priznal v uradni napovedi za kuharski šov, a tudi to, da že pripravi čisto pravo nedeljsko kosilo, ki je za prste oblizniti.

»Najraje kuham testenine z raznimi omakami, po navadi špagete bolognese. Obožujem tudi peko sladic, saj se lahko nato mastim z njimi,« pravi Val in doda, da najraje kuha s svojo odštekano mamo in carskim prijateljem Mistralom. Razumljivo, da najraje za svoje najbližje, ker so mu tako oproščene vse neokusne napake. Njegova vzornica je kar njegova mama Nina. Njegov prijatelj Mistral, s katerim bosta tekmovala v paru, najraje pripravlja palačinke in sufleje.


»Kot pravi moja dobra prijateljica Pika Nogavička, ki je v Velenju na obisku vsako leto, za palačinke ni nikoli prezgodaj niti prepozno. Ker ustvarjam z moko in jajci, je včasih cela kuhinja bela. Ampak jo po kuhanju vedno pospravim,« je v predstavitvi povedal desetletnik in razkril še, da palačinke najraje pripravlja v nedeljo zjutraj, ko si z družino privoščijo bolj pozen zajtrk. Vala in Mistrala bomo lahko videli v oddaji ravno to nedeljo, 15. marca, ko bo v njej gostoval Challe Salle. Medtem ko bo sin Val kuhal, pa si bo ati Robert glavo belil s povsem drugačnimi skrbmi.

Že prihodnji teden je nameraval pripraviti še dve reprizi stand upa, enega v Štorah in enega v Mozirju, a sta oba, zaradi znanih razlogov in težav s koronavirusom, prestavljena na drug termin, ki še ni znan. A to ni edina težava, ki jo ima zaradi tega virusa. Robert, ki harmoniko tudi poučuje na zasebni glasbeni šoli, hkrati pa jih prodaja pod lastno blagovno znamko, zdaj ne more do novih harmonik. Te namreč izdelujejo v sosednji Italiji.


»Sprva sem načrtoval, da bom ravno ta mesec znova šel ponje, a žal zaradi znanih težav in prepovedi gibanja v sosednji Italiji to ne bo izvedljivo in bodo kupci nanje morali malo počakati. A slabe volje seveda ne bo, saj so razlogi povsem upravičeni in vsi vemo, da je zdravje pomembnejše od vsega drugega,« pravi Robert Goter. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije