V oddaji razburili z bosanskimi melodijami

Nekateri kritični, ker so ustvarjalci vpletli bosanski melos. Po drugi strani je bilo več pozitivnih odzivov, oddaja je bila tudi dobro gledana.
Fotografija: Stalna ekipa humoristov z natakarico Sofijo in Rankom Babićem - Ibrom v prejšnji oddaji FOTOGRAFIJE: FACEBOOK
Odpri galerijo
Stalna ekipa humoristov z natakarico Sofijo in Rankom Babićem - Ibrom v prejšnji oddaji FOTOGRAFIJE: FACEBOOK

V Sloveniji smo že vajeni, da se mnenja gledalcev o kakšni oddaji razlikujejo kot dan in noč. Medtem ko je enim nekaj všeč, drugim ni, mnenja pa se pogosto krešejo tudi na družabnih omrežjih. Tako je bilo tudi po zadnji in hkrati prvi oddaji Pri Črnem Petru na Planet TV, ki so jo ustvarjalci spet posneli v studiu VPK, predvajali pa minulo soboto.

A nekatere je zmotilo, da so vanjo vpletli bosanski melos. Gostilno je namreč, seveda simbolično, prevzel stand up komik Ranko Babić (Ibro) in temu primeren je bil tudi glasbeni izbor, ki je nekatere zmotil. Četudi so nastopali izključno slovenski izvajalci, ki so peli slovenske pesmi, je melos nekatere zbodel. Po drugi strani so ustvarjalci dobili veliko več pohval kot običajno in tudi gledanost je bila menda odlična. Kaj o kritikah pravi prva dama oddaje, voditeljica Jasna Kuljaj? »Trudimo se, da bi promovirali izključno slovensko glasbo. Ampak naš zelo priljubljeni lik Ibro je Bosanec, zato je bila oddaja, v kateri je on prevzel gostilno, prilagojena njegovemu glasbenemu okusu. Sicer pa smo dobili ravno za to zadnjo oddajo, poleg tiste iz Kekčeve dežele, tudi ogromno pohval. Številni so nam napisali, da je bilo čutiti dobro energijo in da so uživali v sproščenem večeru,« nam je povedala
Jasna Kuljaj, voditeljica oddaje Pri Črnem Petru, se bo prihodnjič učila jodlanja. Le kako ji bo šlo?
Jasna Kuljaj, voditeljica oddaje Pri Črnem Petru, se bo prihodnjič učila jodlanja. Le kako ji bo šlo?
Kuljajeva. Kaj pravi na kritike kreativni producent Jože Potrebuješ? »Dejstvo je, da v oddaji promoviramo glasbo različnih zvrsti, od narodno-zabavne do ljudske, in gostimo znane in manj znane izvajalce. Tako je bilo tudi v zadnji, ko smo po dolgem času videli in slišali Frajkinclarje z dvema slovenskima ljudskima pesmima Srčna napaka in Hura, slišali smo tudi dve luštni poskočni polki, eno od Ansambla Žibert (Zaprosil me je) in drugo od Črne mačke (Če boš Štajerca vzela ter priredbo pesmi Kača žaba), dve zabavni skupine Sopranos (Nimam skrbi) in Tilna Lotriča (Vino), Korošica Klara Zvonar je zapela legendarno 30 let staro Agropopovo pesem Jasmina, Ibro pa 20 let staro priredbo pesmi Joške do Koroške, ki je bila včasih velik hit Lepega Dase. Vse pesmi so bile seveda slovenske. Sicer pa, kdo ve, kdo vse se bo še znašel med 'najemniki' gostilne Pri Črnem Petru. Bolj bodo raznoliki, bolj zna biti oddaja zanimiva, in bolj ko bomo spoznavali tuje kulture in običaje, bolj bomo lahko ponosni na naše,« pravi Potrebuješ.


Že v novi oddaji, ki bo na sporedu to soboto, bo namreč najemnik gostilne postal Slovenec, ki je dolgo služil denar v Nemčiji, zato bo med glasbenimi gosti čutiti šlagerski pridih, tako značilen za nemško govoreče dežele. V gostilni se bo tokrat še bolj vriskalo, pa tudi jodlalo, kraljica jodlanja Brigita Vrhovnik Dorič iz Jodel Expressa pa bo zapela in zajodlala tisto znano polko Planinski krst. Natakarica Sofija bo še bolj seksi, saj bo oblekla dirndl. No, jodlanja naj bi se začela učiti tudi voditeljica Jasna. Kako ji bo šlo, bomo videli to soboto na Planet TV, ko bodo gostili Vesele Štajerke, Mesečnike, Ansambel Bitenc in Azaleo, premierno pa se bo s prvo avtorsko pesmijo predstavila tudi Janja Ulaga, urednica in voditeljica Radia Veseljak. Seveda bodo oddajo začinili stalni humoristi Sašo Đukić kot novinar Regon, Sašo Dobnik kot gasilec Sašo, Boštjan Meglič kot poštar Peška in Ranko Babić kot taksist Ibro. Tokratni posebni gost bo dolgoletni igralec Šentjakobskega gledališča Ljubljana Sašo Klančnik, ki smo ga videvali v številnih televizijskih nanizankah. Z Jasno Kuljaj sta pred leti skupaj nastopala v predstavi Šentjakobskega gledališča Ljubljana Moj ata, socialistični kulak, ki jo je režiral Gojmir Lešnjak - Gojc. V njej je Saša igral vlogo očeta, ki ga je v filmu upodobil Polde Bibič, Jasna pa je blestela v vlogi učiteljice. 
Glasbeni gostje bodo tudi člani Ansambla Azalea.
Glasbeni gostje bodo tudi člani Ansambla Azalea.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije