SAMO ŽENSKE

Tri kandidatke za Bobovnikovo naslednico

Objavljeno 10. januar 2019 12.52 | Posodobljeno 10. januar 2019 12.52 | Piše: Tina Vovk

Za voditeljico Odmevov naj bi se potegovale Mojca Pašek Šetinc, Andreja Gregorič in Tanja Starič. Prav slednja naj bi imela na internem razpisu največ možnosti.

Slavko Bobovnik se je poslovil od Odmevov. FOTO: Arhiv Dela
Z novim letom se je s televizijskih zaslonov poslovil Slavko Bobovnik, ki se bo odslej posvetil ženi Bredi ter predavanju na akademiji za protokol Ksenije Benedetti. Dolgoletni voditelj Odmevov je bil gotovo eden najbolj prepoznavnih obrazov RTV Slovenija, prejel je tudi številne nagrade viktor za najboljšega voditelja informativne oddaje. Po njegovi upokojitvi pa se je pojavilo vprašanje, kdo ga bo zamenjal ter se kot voditelj ene najbolj gledanih oddaj na RTV, ki smo jo na malih zaslonih lahko prvič spremljali 6. januarja 1997, pridružil Rosviti Pesek in Igorju E. Bergantu.

»Informacija, po kateri sprašujete, še ni znana. Objavljen je bil interni razpis za voditelja osrednjih informativnih oddaj na Televiziji Slovenija, postopek izbire trenutno še poteka,« so nam na nacionalki odgovorili na vprašanje. Rok za prijavo na interni razpis je bil do 18. decembra, prijavili so se trije kandidati. Prednost imajo kandidati z najmanj štiri leta delovnih izkušenj s področja novinarstva oz. specialističnega poznavanja posameznega področja, so še razkrili na RTV.

Ambiciozne dame

Kljub temu so nam viri prišepnili, da so v igri za prestižno in dobro plačano voditeljsko mesto Mojca Pašek Šetinc, Andreja Gregorič in Tanja Starič. Pašek Šetinčeva je bila urednica dnevnoinformativnega programa TVS, potegovala se je tudi za mesto direktorice Televizije Slovenija (v. d. direktorice je Natalija Gorščak), sicer pa je dolgoletna novinarka RTV in žena znanega lobista Mileta Šetinca. Andreja Gregorič je mlada voditeljica poročil, ki na nacionalki dela od leta 2008, prej pa je bila eno leto na Radiu Aktual. Staričeva ima z vodenjem Odmevov že nekaj izkušenj, bila pa je tudi že odgovorna urednica informativnega programa. Pozneje je bila novinarka na Delu, trenutno pa je urednica notranje politike na Radiu Slovenija. Leta 1991 je bila izbrana za Slovenko leta, govori pa se, da naj bi imela prav ona največ možnosti, da postane Bobovnikova naslednica.
Objavljen je bil interni razpis za voditelja osrednjih informativnih oddaj na Televiziji Slovenija, postopek izbire novega voditelja trenutno še poteka.
Deli s prijatelji