To po novem dela Jasna Kuljaj

Ustvarjalci oddaje so se preselili v naravo, v vasico Gorajte. Jasna, Alja, Boštjan, Sašo in Matjaž Javšnik so zdaj pravljični junaki.
Fotografija: Jasna Kuljaj FOTO: Tomi Lombar, Delo 
Odpri galerijo
Jasna Kuljaj FOTO: Tomi Lombar, Delo 

Potem ko je koronavirus prekrižal ustaljene navade in načrte tudi številnim ustvarjalcem zabavno-glasbenih televizijskih oddaj, so se mnogi znašli in se hitro prilagodili novim razmeram. Medtem ko je Slovenski pozdrav na Televiziji Slovenija že postal stalnica in glasbeniki v njem muzicirajo vsak s svojega doma, na ta način pa smo v prvomajski oddaji lahko videli in slišali številne pihalne orkestre iz vse Slovenije, tudi ustvarjalci oddaje Pri Črnem Petru, ki jo predvaja Planet TV, niso stali križem rok.

Matjažu Javšniku v vlogi lovca ni bilo treba nikogar reševati.
Matjažu Javšniku v vlogi lovca ni bilo treba nikogar reševati.
Sprva so si pomagali s posnetki nastopov, ki smo jih videvali v preteklih oddajah, saj tudi ansambli niso smeli muzicirati skupaj. Odkar je vlada stroge ukrepe omilila in je že dopuščeno druženje v manjših skupinah, pa so začeli spet snemati oddaje, le da niso v studiu, temveč − v naravi. Seveda vsi, tako glasbeniki kot plesalke Plesnega mesta, ki so tudi že zelo pogrešale nastope, ohranjajo primerno razdaljo. Ustvarjalci so se z novimi razmerami spopadli zelo izvirno. In tako smo že prvo oddajo in bomo še nekaj prihodnjih spremljali v različnih pravljičnih dogodivščinah, še vedno pa bodo v njej gostovali številni priljubljeni slovenski glasbeniki.

Babico je odigral Sašo Đukić.
Babico je odigral Sašo Đukić.
Spomnimo, da je kreativni producent oddaje Jože Potrebuješ, ki snuje ideje, scenarist pa je Sašo Đukić, ki napiše in osmisli vse dialoge, dogajanje in zaplete, ki jih vidimo in slišimo. Začasno so se, kot rečeno, ustvarjalci preselili v idilično pravljično vasico Gorajte pri Škofji Loki, kjer je najprej zaživela pravljica Rdeča kapica, v nadaljevanju pa bodo še Sneguljčica, Volk in trije prašički. V novi preobleki naj bi spoznali tudi Kekca.

Stalni ekipi gostilne Pri Črnem Petru z voditeljico Jasno Kuljaj na čelu se je za to priložnost pridružil vedno navihani igralec Matjaž Javšnik. Za začetek so obudili pravljico o Rdeči kapici, ki gre na obisk k svoji babici, pot pa ji prekriža volk. A ustvarjalci so jo prikrojili precej po svoje, no, aktualnim razmeram primerno. Jasna Kuljaj je še vedno voditeljica, obenem je bila tudi v vlogi mame Rdeče kapice, ki jo igra Alja Prgin, ki je sicer v gostilni Pri Črnem Petru imela vlogo natakarice. Gasilec Sašo je bil strašni volk, a z veliko napako, saj je na koncu priznal, da je pravzaprav − vegan in zato babice, ki jo je v pravljici odigral Regon oziroma Sašo Đukić, ne bi požrl, saj mu gre v slast zgolj zelenjava.

Vesele Štajerke so spet v akciji. FOTOGRAFIJE: PLANET TV
Vesele Štajerke so spet v akciji. FOTOGRAFIJE: PLANET TV
No, tudi babica je bila precej dobro seznanjena z aktualnimi razmerami, saj je volka pričakala v ležalniku na vrtu in ga pobožala − z metlo. Na daljavo torej, saj je vendar treba ohranjati fizično razdaljo in metla, ki je dolga meter in pol, je za to ravno pravšnja. Poštar Peška oziroma ​Boštjan Meglič je v vlogi pripovedovalca, a je še vedno poštar, ki raznaša okrog penzije. Tudi tiste s koronskim dodatkom, ekipi pa se je v vlogi lovca oziroma jagra pridružil igralec Matjaž Javšnik, ki mu na srečo ni bilo treba reševati Rdeče kapice niti babice. Rdeča kapica ni takšna, kot je bila nekoč v pravljici, saj se volka niti malo ni prestrašila, že vnaprej pa mu je dala vedeti, da se mu je ne izplača pojesti, ker je na njej veliko − umetnega.


A na glasbenike v oddaji niso pozabili. In vsi povabljeni so se odzvali z velikim veseljem, saj so nastope po dolgi karanteni že močno pogrešali. Po dolgem času smo videli in slišali Vesele Štajerke, Ansambel Vrt, duo BQL s Prevalj, ki ga sestavljata brata Rok in Anej Piletič, ki sta na zanimiv način priredila nekaj slovenskih ljudskih pesmi, zapela sta tudi Boris Kopitar ter skupina Obvezna smer, ob kateri so zaplesale članice Plesnega mesta. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije