ODMEVI

To je oseba, ki bo nasledila Bobovnika v Odmevih

Na RTV Slovenija so opravili interni razpis.
Fotografija: Slavko Bobovnik se je poslovil od gledalcev. FOTO: Aleš Černivec, Delo
Odpri galerijo
Slavko Bobovnik se je poslovil od gledalcev. FOTO: Aleš Černivec, Delo

Z novim letom se je s televizijskih zaslonov poslovil Slavko Bobovnik, ki se bo odslej posvetil ženi Bredi ter predavanju na akademiji za protokol Ksenije Benedetti. Dolgoletni voditelj Odmevov je bil gotovo eden najprepoznavnejših obrazov RTV Slovenija, prejel je tudi številne nagrade viktor za najboljšega voditelja informativne oddaje. Po njegovi upokojitvi pa se je pojavilo vprašanje, kdo bo stopil v njegove čevlje ter se kot voditelj ene najbolj gledanih oddaj na RTV, ki smo jo na malih zaslonih lahko prvič gledali 6. januarja 1997, pridružil Rosviti Pesek in Igorju E. Bergantu.
 
Tanja Starič se vrača v Odmeve. FOTO: Matej Družnik, Delo
Tanja Starič se vrača v Odmeve. FOTO: Matej Družnik, Delo
Na nacionalki so objavili interni razpis, naši viri pa so nam prišepnili, da so v igri za prestižno in dobro plačano voditeljsko mesto Mojca Pašek Šetinc, Andreja Gregorič in Tanja Starič. Slednja je sinoči med gostovanjem v oddaji Studio City prikimala voditelju Marcelu Štefančiču ml., ko je ta dejal, da bo od 1. marca naprej vodila Odmeve.

Staričeva ima z vodenjem Odmevov že nekaj izkušenj, bila pa je tudi že odgovorna urednica informativnega programa. Kasneje je bila novinarka na Delu, trenutno pa je (še) urednica notranje politike na Radiu Slovenija. Leta 1991 je bila izbrana za Slovenko leto. Govorilo se je, da naj bi imela prav ona največ možnosti, da postane naslednica Bobovnika. Govorice so se izkazale za točne.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije