KIKBOKSAR

To je gasilec, ki se bori v ringu in poje

Svetovni as Marjan Bolhar se je razveselil rojstva hčerkice Kaje. V Planici bo pred svetovnim prvenstvom v kikboksu gostil Avstralce.
Fotografija: Borec v pravem pomenu besede FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Borec v pravem pomenu besede FOTO: Uroš Hočevar

Svetovnega asa kikboksa Marjana Bolharja imajo otroci radi, on pa ima rad otroke, največjo pozornost pa namenja svoji družini. Ta se je v zadnjih dneh povečala, Marjan in žena Marjana sta postala ponosna oče in mama Kaje, ki se je rodila 23. junija, ob rojstvu je tehtala 3690 gramov, merila pa 53 centimetrov.

Leta niso ovira, tekmovalnih ambicij mu ne manjka. FOTO: Osebni arhiv
Leta niso ovira, tekmovalnih ambicij mu ne manjka. FOTO: Osebni arhiv

Dekletce se je rodilo ob štirih zjutraj, v družini Bolhar pa veselja ni ne konca ne kraja. Kaja se je pridružila bratu Maju, nogometašu in državnemu prvaku v kikboksu do osem let, ter štiri leta mlajšemu Patriku. Ko se z Marjanom pogovarjamo o družini, vedno poudari, da žena podpira vsaj tri vogale pri hiši, da pa svoje z veseljem pristavijo še njeni sorodniki.
 

Navdušil Avstralce


Marjan ima pester in naporen urnik, pri 42 letih pa žanje številne uspehe. Še danes je nosilec šestih titul, šampionskih pasov, ima pa mojstrski pas 3. dan. Lani je postal prvak odprtega prvenstva Oceanije. Tudi za leto 2020 ima pestre načrte: v igri so nastopi na panameriškem prvenstvu in pokalu Arnolda Schwarzeneggerja. Je tudi pravi ambasador Slovenije, v Planici bo pred oktobrskim svetovnim prvenstvom v kikboksu gostil avstralsko reprezentanco.


"Slovenijo, odločali so se med Slovenijo in Hrvaško, so izbrali, ko so na facebooku videli moje posnetke, kako tečem na planiško velikanko," pove Bolhar, ki skrbi tudi za mlade rodove (borki Gaja Hribar in Gaja Šalamun), zna pa navdušiti staro in mlado. Slednje je storil pred dnevi, ko je kikboks predstavil otrokom na kampu Gorana Dragića, za starejše pa poskrbi z vsakotedenskimi obiski v domu starostnikov v Domžalah.


Marjan je aktiven tudi zunaj športnih aren. Je član Prostovoljnega gasilskega društva Dob in Industrijskega gasilskega društva Helios, rad poje, je tudi prvi tenor edinstvenega moškega pevskega zbora poklicnih gasilcev Centra za zaščito in reševanje Domžale (pred dnevi so imeli samostojni koncert), ob tem pa je že 13. leto poklicni gasilec Centra za zaščito in reševanje Domžale. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije