POČASTITEV

Tanjo Ribič počastili v rojstnem kraju

Z domačimi kulturniki si deli moderno turistično oazo.
Fotografija: Odslej ima na zelenici, kjer je v mladosti pogosto posedala, tudi svojo uradno klop. FOTO: Roman Turnšek
Odpri galerijo
Odslej ima na zelenici, kjer je v mladosti pogosto posedala, tudi svojo uradno klop. FOTO: Roman Turnšek

Tanja Ribič je prejemnica več nagrad za svoje delo, te dni pa je prejela posebno priznanje. V rodnih Trbovljah so ji v prenovljenem delu centra pred glavno pošto posvetili kulturno točko in jo po njej tudi poimenovali.

S tem je postala del skupine trboveljskih kulturnikov, ki vsak na svojem področju puščajo opazen pečat in po katerih so poimenovali kulturne točke. Kot Laibach, Matevž Lenarčič, Iztok Kovač, Uroš Zupan ter avtorica monolita dr. Maša Jazbec je igralka in pevka dobila svojo klop v novodobni, kulturni, visokotehnološki in moderni turistični oazi, ki bo predstavljala stičišče bogate zgodovine, pozitivne sedanjosti in obetavne prihodnosti.

Ob klopci Tanje Ribič je vgrajena njena misel o rodnih Trbovljah.
Ob klopci Tanje Ribič je vgrajena njena misel o rodnih Trbovljah.
Na vsaki od točk je klopca z nadstreškom, ob njej napis in podatki o kulturniku, na tleh pa je vpisana misel vsakega od njih. »Ljubi moj kraj, odšla sem iz tebe, a ti nikdar iz mene,« se glasi Tanjina misel, vgravirana v ploščo ob klopci.

Skupaj z omenjenimi kulturniki se je Tanja udeležila slovesnega odprtja parka in monolita na prostem, v nagovoru someščanom, ki so se udeležili dogodka, pa je obudila tudi nekaj spominov na Trbovlje. V otroških letih je namreč stanovala nedaleč proč, le čez cesto.


»Ta prostor je del mene. Tukaj, na eni od klopc, sem preživela nešteto ur v svoji mladosti. Niti v sanjah si nisem mislila, da bom kdaj prišla na klopco, ki bo tako zelo moja. Trbovlje je del nas in med nami obstaja nevidna, neuničljiva duhovna vez, in hvala vam, da je zdaj ta duhovna vez materializirana v teh čvrstih, čudovitih klopcah. Hvala vam, moje Trbovlje,« je povedala igralka. Ribičeva se je razveselila srečanja s someščani, pozdravili pa so jo tudi nekdanji sošolci in sosedje, prijatelji in znanci. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije