ZVEZDE PLEŠEJO

Tanja Žagar ima po zmagi velike načrte

Pevka si je z Arnejem Ivkovićem priplesala plesni globus. Gluhi košarkar Miha Zupan je srečen in ponosen, da je bil del šova.
Fotografija: Tanja Žagar je ob zmagi točila solze sreče. FOTOGRAFIJE: MEDIASPEED.net
Odpri galerijo
Tanja Žagar je ob zmagi točila solze sreče. FOTOGRAFIJE: MEDIASPEED.net

Zmagovalka tretje sezone plesnega šova Zvezde plešejo je Tanja Žagar. S soplesalcem Arnejem Ivkovićem sta navduševala ves šov in si z gluhim košarkarjem Miho Zupanom in njegovo soplesalko Majo priborila superfinale, tik pred njim pa je izpadla pevka Špela Grošelj. Ta je dejala, da je takšen razplet pravzaprav pričakovala.

»Počaščena sem, da sem bila del šova, in marsikaj sem se naučila. Vesela sem, da sem prišla do konca,« je dejala Špela v trenutku, ko je izpadla. Nasmejana Tanja ob zmagi ni skrivala sreče in veselja, sodniki pa so bili nad njeno točko naravnost navdušeni. Simpatična pevka in najmlajši plesalec v šovu sta odplesala rumbo na balado Shallow, točko pa sta nadgradila s hitrejšimi ritmi sambe.
Tanja in Arnej sta si za zadnji nastop izbrala kombinacijo dveh plesov.
Tanja in Arnej sta si za zadnji nastop izbrala kombinacijo dveh plesov.

»Srce mi razbija, solze sreče tečejo in noro sem vesela. Tudi zaradi Arneja, ki se je trudil z mano na tej poti do zmage. Presrečna sem!« je Tanja povedala takoj po zmagi in nam še zaupala, da že od nekdaj čuti veliko ljubezen do plesa. »Tudi na nekaterih svojih koncertih sem v nastope vključevala ples, no, nikoli latinskoameriških in standardnih. Zdaj pa jih zagotovo bom. To je moja velika želja. Organizirala bom koncertno turnejo, nekakšen glasbeno-plesni šov s profesionalnimi plesalci. Nas že vidim na odru. Tega si zelo želim, saj se mi zdi, da je pri nas premalo povezovanja glasbe s profesionalnimi plesalci. V naši državi imamo vrhunske plesalce in zdi se mi, da se jih premalo vidi, premalo se govori o njih. Zame je to idealna priložnost, da zagrizem v to stvar, idejo, ki se v meni rojeva že nekaj časa. Želim si narediti velik in odmeven projekt, seveda pa si želim sodelovati s plesalci šova Zvezde plešejo,« nam je zaupala načrte.
Tanja Žagar je ob zmagi točila solze sreče. FOTOGRAFIJE: MEDIASPEED.net
Tanja Žagar je ob zmagi točila solze sreče. FOTOGRAFIJE: MEDIASPEED.net

Verjame, da je njena ideja odlična in da jih bo dosegla, tudi zato, ker se je s plesalci v oddaji odlično ujela. Pravi, da je finalnega nastopa ni bilo strah, ji je bilo pa neprijetno, ko je morala med prvim nastopom stopiti na šank. »Ta ni bil ravno nizek pa tudi širok ne,« pravi v smehu. Tanja Žagar in tretjeuvrščena Špela Grošelj na plesnem parketu nista novinki, saj sta v preteklosti aktivno plesali v eni najuglednejših slovenskih plesnih šol, v ljubljanski Kazini.

»Bili sta aktivni plesalki v programih skupin Kazine. Z nami sta bili od mladih nog in veseli nas, da pridobljeno znanje tako s pridom uporabljata tudi pri nastopih,« je za Slovenske novice povedala vodja plesne šole Kazina Silvestra Perčič. Kot je javnosti znano sta bili zmagovalka Zvezde plešejo Žagarjeva in Grošljeva nekdaj v isti pevski skupini Foxy Teens.

»Tanji Žagar in Foxy Teens smo delali tudi koreografije za nastope,« je sklenila Perčičeva in dodala, da so v Kazini z veseljem spremljali vse plesalce in jim zaželeli še veliko uspešnih nastopov.


​Brez plesnega globusa pa je ostal gluhi košarkar Miha Zupan, ki je svojimi gibi dokazal, da gluhota in višina nista oviri, iz oddaje v oddajo pa je navduševal tako sodnike kot gledalce, ki so pridno glasovali zanj. Zmaga se mu je za las izmuznila. A kljub temu ni razočaran, nasprotno, srečen in ponosen je, da je bil lahko del plesnega šova, v katerem je marsikaj dokazal sebi in drugim. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije