USODNA FABULA

Tako se je kolega Bratuškove osmešil pri Bobovniku (FOTO)

Javni uslužbenec je na kvizu pokazal luknjičasto osnovnošolsko znanje.
Fotografija: Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo. FOTO: Roman Šipić, Delo

V začetku tedna se je na vročem stolu Milijonarja preizkusil Aleš Zabukovec iz Ljubljane. Ali ga je pri četrtem vprašanju izdala trema ali neznanje, ne vemo, a mnogi so se obregnili obenj zato, ker je zaposlen na ministrstvu in so od uradnika pričakovali več splošnega znanja. Zabukovec se je predstavil kot svetovalec za mednarodne zadeve, zaposlen na infrastrukturnem ministrstvu, ki ga vodi ministrica Alenka Bratušek. Je visoko izobražen, saj je končal fakulteto za pomorstvo, a kljub temu ni znal odgovoriti na vprašanje, ki naj bi bilo osnovnošolsko.


Nič evrov


»Kako lahko še imenujemo zgodbo literarnega dela?« se je glasilo vprašanje za 200 evrov. Ker je Zabukovec nanj odgovoril napačno (namesto 'fabula' je izbral odgovor 'ambula'), je izpadel brez zaslužka.


 

Švarc Pipanova končala svoj milijonarski pohod


Na spletnih omrežjih so se ob tem spomnili na lanskoletnega Milijonarja, v katerem so pred evropskimi volitvami nastopili nekateri kandidati za evropske poslance, ki se tudi niso najbolje odrezali. Če izpostavimo Dominiko Švarc Pipan, ki je svoj milijonarski pohod končala pri vprašanju, v kateri sosednji državi živi največ Slovencev. Na pomoč je poklicala kolega, ki ji je svetoval Hrvaško, a odgovor je bil žal napačen (prav 'v Italiji').
 

Sramotni prikaz vodje sektorja za obnovljive vire


Pod objavo so se spomnili tudi na nekdanjega vodjo sektorja za obnovljive vire energije na ministrstvu za infrastrukturo Tilna Smolnikarja, ki ni znal odgovoriti niti na eno vprašanje novinarke iz teme, ki jo je oni dan leta 2017 predstavljal na posvetu na Brdu pri Kranju. Smolnikarja so takrat kmalu razrešili z mesta vodje na ministrstvu, a tega v primeru Zabukovca ne gre pričakovati, saj vendarle gre za zabaven kviz in ne za reševanje države ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije