Ste videli, kako sta zadnje dni oddajo vodila Darja in Edi? (FOTO)

Priljubljena voditelja se očitno držita navodil in priporočil.
Fotografija: Darja in Edi sedita bolj narazen kot po navadi. FOTO: Voyo.si
Odpri galerijo
Darja in Edi sedita bolj narazen kot po navadi. FOTO: Voyo.si

Situacija v državi je vse bolj resna, vlada v odhodu je že sprejela nekatere nujne ukrepe, mnoge je napovedala še vlada, ki prihaja. Vsekakor pa pristojni že od izbruha novega koronavirusa pri nas opozarjajo na osnovne preventivne ukrepe, ki se jih moramo držati vsi, če želimo preprečiti oziroma omejiti najhujši scenarij. Med drugim na zdravstvenem ministrstvu in Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (Nijz) vselej opozarjajo, da je za prenos okužbe potreben tesnejši stik z bolnikom na razdalji do 1,5 metra. 

Kot kaže, osnovni protokol od ponedeljka upoštevata tudi voditelja informativne oddaje 24ur, Darja Zgonc in Edi Pucer. Sedita namreč veliko bolj narazen, kot smo vajeni gledalci. Priljubljeni voditeljski par tako opominja, da moramo biti v tem času vsi še kako odgovorni in upoštevati osnovna navodila in priporočila za samozaščito, ki so zdaj še kako dobro znana in opredeljena. 

Z »varnostno razdaljo« sta začela sedeti ta teden. FOTO: Voyo.si
Z »varnostno razdaljo« sta začela sedeti ta teden. FOTO: Voyo.si

Darja in Edi pred mesecem dni. FOTO: Voyo.si
Darja in Edi pred mesecem dni. FOTO: Voyo.si

Ključno pravilno umivanje rok in higiena kašlja

Za preprečevanje okužbe s koronavirusom je, tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati vsakodnevne preventivne ukrepe. Med drugim svetujejo izogibanje tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni. Ne dotikamo se oči, nosu in ust. V primeru, da zbolimo, ostanemo doma. Upoštevamo pravila higiene kašlja. Redno si umivamo roke z milom in vodo.

Če voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60-odstotna. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože, so opozorili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije