ROŽNATI OKTOBER

Srce parajoči spomin Irene Joveve: V objemu pokojne mame

Vse opominja, kako pomembna je preventiva.
Fotografija: Irena Joveva ne skriva svojih težkih trenutkov. FOTO: Zaslonski posnetek/facehdtv
Odpri galerijo
Irena Joveva ne skriva svojih težkih trenutkov. FOTO: Zaslonski posnetek/facehdtv

Evropska poslanka Irena Joveva s svojimi zapisi na instagramu velikokrat gane svoje sledilce. Zadnja leta aktivno sodeluje pri promocijo preventivnih programov za zgodnje odkrivanje raka dojk. Njena mama je namreč umrla ravno zaradi te bolezni. Z očetom sta ostala sama, ko je bila Irena stara 20 let. Ker je oktober namenjen prav boju proti tej zahrbtni bolezni, je objavila tole: 

»Fotografija ni ostra, ja, vem. V bistvu sploh ni fotografija, posnetek zaslona je. Meni popoln. Ob začetku mednarodnega meseca ozaveščanja o raku dojk vam želim sporočiti, da sem postala članica še četrtega odbora v Evropskem parlamentu, in sicer posebnega odbora za boj proti raku. Zame posebnega v vseh pogledih.

Ker, ko je moja mami zbolela za rakom na dojki, medicinska znanost in tehnologija še nista bili niti približno na ravni, kot sta zdaj. Zdaj napredujeta, s hitrim tempom. Ker želim prispevati čim več, po svojih najboljših močeh, od tu, kjer sem zdaj, tudi za to, da se politika pri sprejemanju ukrepov čim bolj poveže s stroko, znanstveni in tehnološki napredek pa zajameta čim več za rakom obolelih ljudi na tem svetu. Ker ni za vse prepozno.«

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije