ČESTITKE

Sporočilo Tine Maze zlati Ilki Štuhec

Pahor je že drsal, zdaj bo opral avto svetovni prvakinji.
Fotografija: Tina Maze in Ilka Štuhec. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Tina Maze in Ilka Štuhec. FOTO: Mavric Pivk, Delo

Ob slavju Ilke Štuhec, ki je ubranila naslov svetovne prvakinje v smuku, so se zvrstile številne čestitke. Med drugimi sta najboljši smukačici na svetu čestitala tudi nekdanja smučarja Jure Košir in Tina Maze. Čeprav naj Tina in Ilka ne bi bili v najboljših odnosih, pa se je Črnjanka veselila uspeha Mariborčanke.



Preden so se najboljše alpske smučarke podale na svetovno prvenstvo v Are na Švedskem, so se ustavile na tekmah za Zlato lisico na Mariborskem Pohorju. Tja je za slovenske smučarke odšel navijat tudi slovenski predsednik Borut Pahor, ki se je ob velikem slavju Ilke spomnil na obljubo, ki ji jo je dal v Mariboru, in sicer, da ji bo v tem primeru opral avto. Bo obljubo držal?



Pahor je v preteklosti slovenskim športnikom že dajal obljube v primeru njihovih uspehov. Tako je slovenskim hokejistom obljubil, da bo drsal toliko ur, kolikor golov bodo dali na olimpijskih igrah v Sočiju pred petimi leti. Ker so bili risi kar strelsko razpoloženi, je moral Pahor oddrsati kar deset ur, a je kljub temu izpolnil dano obljubo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije