VODITELJICA IN ZGODOVINAR

Spi Rosvita Pesek za Bežigradom, partner pa v Murglah?

Z Mitjo Ferencem sta skupaj krepko več kot desetletje. TV-voditeljica in zgodovinar ter honorarni glasbenik sta premoženje zavarovala s pogodbo, se pa zdi, da Mitja in Rosvita živita vsak na svojem naslovu.
Fotografija: Dobro desetletje sta par. Na fotografiji nekje pod planinami. FOTO: OSEBNI PROMOARHIV
Odpri galerijo
Dobro desetletje sta par. Na fotografiji nekje pod planinami. FOTO: OSEBNI PROMOARHIV

Priljubljena voditeljica oddaje Odmevi na RTV Slovenija Rosvita Pesek se ni na novo poročila, razen če je to storila stran od oči javnosti in to zamolčala, je pa s partnerjem, z zgodovinarjem, glasbenikom in profesorjem Mitjo Ferencem, s katerim po skupni poti hodita že krepko več kot desetletje, podpisala drugačno pogodbo.

Radodarni par. FOTO: IGOR MODIC
Radodarni par. FOTO: IGOR MODIC

Iz javno dostopnih virov je zaslediti, da sta uredila premoženjskopravna razmerja – pogovorno so tovrstni dogovori znani kot predporočne pogodbe. Pogodba je bila podpisana 19. marca letos in sta eden od 90 parov, ki so to storili v letu 2020 (podatki veljajo na dan 12. oktober 2020).

Potomci?

Zakaj sta se Mitja in Rosvita po toliko skupnih letih odločila za ta korak? To smo vprašali Peskovo, ki je v elektronskem sporočilu kratko odgovorila: »Ureditve premoženjskopravnih razmerij ne želiva javno podrobneje pojasnjevati.«


Eden od možnih odgovorov bi lahko bili potomci. Javnosti je dobro znano, da imata iz življenja, preden sta bila skupaj, oba otroke: Mitja sina in hčerko, Rosvita pa sina Filipa. Zadnji je sredi letošnjega koronaleta večno zvestobo obljubil znani podjetnici Nastji Kramer Pesek, s katero se skupaj pojavljata tudi v propagandnih posnetkih na televiziji.

Murgle, moj domači kraj!

Register, ki je javnosti dostopen na podlagi zapisanega v družinskem zakoniku, o Rosviti in Mitji razkriva še eno zanimivost, ki pa morebiti za 21. stoletje niti ni tako nenavadna. Med podatki, ki so javni, je tudi naslov (stalni ali začasni) zakoncev oziroma zunajzakonskih partnerjev, ta pa pri parčku na dan sklepanja pogodbe ni bil isti. Zaradi tega se zdi, da Mitja in Rosvita živita vsak na svojem koncu Ljubljane – no, vsaj uradno. Iz naslova, navedenega ob imenu slovenskega zgodovinarja, univerzitetnega profesorja in pevca zlasti narodno-zabavnih viž, je razvidno, da naj bi stanoval na eni od znamenitih murgelskih ulic, poimenovanih po drevesih, medtem ko naj bi bil »dom« TV-voditeljice za Bežigradom, le korak od impozantne ljubljanske trikotne stolpnice ter dokaj blizu Kolodvorske ulice, na kateri stoji stavba njenega delodajalca, RTV Slovenija.


Tiste, ki bi želeli pokukati v vsebino pogodbe o urejanju premoženjskopravnih razmerij, moramo razočarati. Javni so le podatki o tem, kdo je pogodbo sklenil, medtem ko vsebina ni dostopna. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije