Sloviti čarovnik prihaja v Slovenijo

Imad napoveduje dih jemajoči program. Zraven tudi akrobati Dunking devils.
Fotografija: V Stožicah bo premierno uprizoril nekaj novih čarovnij. FOTO: Management
Odpri galerijo
V Stožicah bo premierno uprizoril nekaj novih čarovnij. FOTO: Management

Med najslavnejše svetovne čarodeje oziroma mojstre sodobnih iluzij spada tudi Imad. Triinštiridesetletni iluzionist, ki čarovnije kombinira s hipnozo, 25. januarja prvič prihaja v Ljubljano. V Stožicah, kjer bodo z njim med drugim nastopili sloviti slovenski akrobati Dunking devils, bo poleg čarovnij predstavil nekaj novih točk. »Nekaj zelo nevarnih čarovnij bom premierno predstavil prav v Sloveniji. Če sem prav razumel, ste Slovenci zelo vznemirljivi, zato bom dal od sebe vse za kar najbolj vznemirljiv šov,« napoveduje. »Ljudje bodo šokirani zaradi nevarnosti nekaterih čarovnij in hipnoze. Komaj čakam, da predstavim te točke. Lahko rečem, da bo dih jemajoče,« pravi. Mojstra hipnomagije vse bolj privlači nevarnost in podobno, kot njegovi kolegi iz prav tako slovite skupine Illusionists v točke vključuje vse več adrenalinskega. Njegovo početje odslej ne bo le presenetljivo ali šokantno, ampak tudi obarvano z nevarnostjo in še več napetosti kot doslej.

Mojster Harry

Imad si v prostem času zelo rad ogleda kakšen film ali nadaljevanko o čarovnikih. Filmi o Harryju Potterju so že eni izmed njih. Kako kot iluzionist, povrhu eden najboljših na svetu ta hip, gleda na filmske čarovniške trike? Denimo prav v sagi o Potterju, kjer so res spektakularni. »Zanimivo je in drugače. Všeč sta mi dogajanje in napetost vsakega trenutka,« meni.

Da bi tudi sam stopil pred kamero, še ni razmišljal, bržkone bo prej na vrsti kakšno pisateljsko delo. Velik izziv bi zanj bil čarovniški priročnik. »O ja, nekega dne se bom lotil tega (smeh). Veliko ljudi mi predlaga, da bi poučeval magijo. Neverjetno je, koliko se jih želi tega učiti,« odgovarja. A da postaneš čarodej, ne zadostuje le priročnik, pa če ga napiše še takšen mojster. Potrebni so talent, volja, vztrajnost in vaja. Imad kljub mojstrstvu in kilometrini vsak dan vadi. Siceršnje točke, še bolj pa nastajajoče ali nove. Na odru mora biti vse popolno in ni prostora za spodrsljaje ali napake. Vadi osem ur na dan, tudi več. »To niso čarovnije, to je čisto pravo ne prav lahko delo, brez katerega ni odra,« poudari.

Salsa v Ljubljani

Izpiliti točko namreč pomeni dneve in tedne, včasih tudi mesece vaj. Imad včasih zase pravi, da je v svet magije, iluzij in čarovništva priplesal. Marsikdo ob tem pogleda precej debelo, saj jih ne ve veliko, da je bil nekoč profesionalni plesalec. Pri devetih letih je začel trenirati, pri petnajstih je postal državni prvak v hiphopu in uličnem plesu, pri dvajsetih pa se je njegova pot, vsaj profesionalno, bolj ali manj končala. Preselil se je v Nemčijo in se podal v svet magije.

Ples je še vedno del njegovega življenja, a bolj poredko. V prostem času se posveča družini, saj zaradi narave dela in potovanj po svetu niso skupaj toliko, kot bi bili, če bi imel katero drugo službo. Doma se še vedno rad zavrti v ritmih salse, kar je zanj ena najboljših sprostitev in načinov zabave.

Sicer pa, kot nam je povedal, nekaj plesnih gibov lahko pričakujemo tudi v Stožicah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije