ZANIMIV NADIMEK

Slovenski zvezdnik dobil ime po gostilni

Ime je dobil po očetovi gostilni, ki se ponaša s stoletno tradicijo. Pravi, da ga tujina trenutno ne mika, saj ima doma dovolj dela.
Fotografija: Jay Bolk je dobil ime po domačiji in očetovi gostilni. FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Jay Bolk je dobil ime po domačiji in očetovi gostilni. FOTO: OSEBNI ARHIV

Tudi na slovenski sceni imamo kar nekaj glasbenikov, ki so se odločili za umetniško ime. Med njimi so 6pack Čukur, Vanillaz, Nina Donelli, Raay in mnogi drugi. Njihova imena so za nekatere bolj ali manj nenavadna, med take, ki so presenetili z izborom odrskega imena, pa je tudi Anže Turk. Njegovo odrsko ime je Jay Bolk, ki zveni precej angleško. Medtem ko se oboževalke vročega novinca na sceni sprašujejo in ugibajo, od kod takšno ime, Anže pravi, da je vse skupaj povsem preprosto in popolnoma domače! »Ljudje iz Postojne in okolice me že od nekdaj imenujejo Bolk, ker izhajam z Bolkove domačije. Tako se reče po domače. Oče ima tudi Bolk Bar, začetki katerega segajo več kot 100 let nazaj, ko je bila lastnica prababica. Tako da ima ta družinska tradicija že kar nekaj omembe vredne kilometrine, zaradi katere se nas drži tudi to ime,« pravi.



Kaj pa ime Jay? »Ime izhaja kot izpeljanka iz mojega prejšnjega glasbenega imena DJ Bolk. S tem imenom sem deloval kot didžej. V njem sem izbrisal črko D in ostal je samo J. Ta se po angleško izgovori Jay oziroma kot zveni slovensko džej,« doda.

Ker se ukvarja z vrsto stvari, je namreč tekstopisec, pianist, bobnar, didžej, avtor glasbe, aranžer in po novem režiser ter videoproducent, nas je zanimalo, ali ga morebiti mika tujina. »Tega trenutno nimam v načrtu. Z veseljem pa bi sprejel kakšno ponudbo iz tujine. Ampak saj je čas, za kar nekaj časa imam več kot dovolj dela doma. Načrtov in želja imam namreč veliko in rad bi jih uresničil. Po značaju sem človek, ki postori, kar si zada, poleg tega pa vsega naenkrat ne moreš, niti tako ne gre,« še pravi. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije