Slovenski pozdrav večji cirkus od Eme

Razočarani ansambli so se znesli nad Slovenskim pozdravom! Kdo so tisti odlični posamezniki in ansambli, ki jih v oddajo nikakor nočejo povabiti?
Fotografija: Sanjski voditeljski par Darja in Blaž FOTO: ADRIAN PREGELJ
Odpri galerijo
Sanjski voditeljski par Darja in Blaž FOTO: ADRIAN PREGELJ

»Osebno me stvari, ker vem, kako daleč smo že prišli, zelo skrbijo. Nekdo na nacionalni televiziji že zdaj zelo dobro ve, koga bo spustil v oddajo in koga ne. Natančno ve, od koga ima koristi in od koga ne! Še bolj bode v oči dejstvo, da nekega pevca ali pevke ne bo povabil v oddajo, ker mu ta predstavlja preveliko konkurenco,« je v glasbeni reviji Muzika zapisal glavni in odgovorni urednik Domen Hren.


Dodaja, da najbrž »nekdo na radiu (mišljene so skoraj vse radijske postaje, ki predvajajo glasbo, tako zabavno kot narodno-zabavno, op. a.) že danes predvaja le določene glasbene izvajalce, ker ima po drugi strani velike koristi od njihovega dvigovanja priljubljenosti«.


Takšno razmišljanje je najbrž posledica vse glasnejših očitkov na račun oddaje Slovenski pozdrav na slovenski RTV. Razočaranih narodno-zabavnih ansamblov, ki so nezadovoljni z oddajo Slovenski pozdrav, je vse več, osrednje vprašanje pa je, »kdo in zakaj ne želi v oddajo vabiti res dobrih posameznikov in ansamblov«.

Več kot 500 narodno-zabavnih skupin je že v Sloveniji, njihovo število narašča. Zakaj? Odgovor je preprost: »Več kot polovica slovenskega življa najde prav v narodno-zabavni glasbi svojo najvišjo kulturno potešitev, kar še zlasti velja za človeka na podeželju. Tu je denar!«


Tam, kjer je denar, pa se vedno znajde kak 'stric', ki želi še večji kolač, kot mu sicer pripada. In kot je za Bulvar NN povedal eden bolj vpetih v dogajanje na narodno-zabavni sceni, je ta scena zelo bolj pod vplivom »raznih menedžerjev, besedilopiscev, radijskih urednikov in drugih kot pa zabavni del estradne scene. In zato je treba narediti večji cirkus, da pač bolj zamaskiraš ozadje. Klovnov za cirkuško areno tako ali tako ni težava dobiti.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije