SLAVA

Slovenski pevec z zvezdniškimi zahtevami?

V menedžmentu Luke Basija zanikajo govorice. Raay trdi, da gre za popolnoma korektne zahteve.
Fotografija: Luka Basi naj bi se obnašal kot zvezdnik svetovnega kova. FOTO: ARHIV NOVIC
Odpri galerijo
Luka Basi naj bi se obnašal kot zvezdnik svetovnega kova. FOTO: ARHIV NOVIC

Luka Basi je v zadnjem času bržkone eden najbolj aktualnih slovenskih glasbenikov in nad številom nastopov se verjetno ne more pritoževati. Opazno se je odrezal tudi na letošnjem splitskem festivalu, a se kmalu zakrožile govorice, da naj bi imel tudi posebne zahteve in pogoje za nastope, o katerih nekateri pravijo, da so zvezdniške kaprice. Nekateri, ki naj bi zadevo poznali, pravijo, da naj bi se Luka zgledoval po svetovnih zvezdah. Ali te govorice držijo, smo povprašali tudi pevca, odgovoril pa nam je njegov producent in menedžer Raay.

»Za nikakršne kaprice ne gre, Luka Basi ima kot vsak izvajalec svoj tehnični in hospitality rider in velja za enega bolj skromnih in nezahtevnih v primerjavi z mnogimi drugimi izvajalci. Za ekipo sedmih članov naročnik poskrbi za prenočišča, predvsem zato, ker naša produkcijska hiša Raay Music ne želi, da se moji izvajalci po takih nastopih vozijo domov utrujeni, in zato želimo za njih varnost. To je torej naša želja in niti ne želja izvajalcev. Sploh ker je konkretno Lukov band doma iz različnih koncev Slovenije. Ker so na prizorišču posameznih nastopov prisotni vedno več ur, od tonske do nastopa pa mine tudi po štiri do pet ur, na lokaciji pa so lahko tudi do osem ur, je logično, da naročnik zagotovi hrano in pijačo, seveda pa večerjo ponudijo že vsi sami od sebe, ne le Luku, ampak vsakemu izvajalcu. Za večerjo včasih ponudijo pico, kakšen prigrizek, o tem, kakšna bo hrana, ni nikakršnih zahtev,« pravi Raay. Nadaljuje, da so varnostniki zaželeni zaradi varovanje opreme in ob množicah kričečih oboževalcev, ki se znajdejo na njegovih nastopih, je menda povsem logično, da ga eden ali dva pospremita do odra, seveda le v primeru, da je zaodrje proč od odra.
Raay svojega varovanca brani. FOTO: FACEBOOK
Raay svojega varovanca brani. FOTO: FACEBOOK

Do nas pa so prišle govorice, da naj bi Luka nedavno na nekem nastopu zahteval klimatiziran prostor, poseben backstage, ločen od preostalih nastopajočih, natančno določene vrste pijače zanj, za ekipo in varnostnike, na nastop pa naj bi zahteval celo prevoz z limuzino. Tovrstne zahteve naj bi krepko ujezile enega od organizatorjev, zato jih je zavrnil, pevec pa se je menda na to odzval s telefonskim opravičilom, da gre za zahteve menedžmenta. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije