NOV ZAČETEK

Slovenski pevec se po sinovi smrti vrača na odre

Objavljeno 13. januar 2020 09.44 | Posodobljeno 13. januar 2020 09.44 | Piše: A. K.

SoulGreg Artist pripravlja koncert v Ljubljani, s katerim napoveduje nov začetek.

Še živim je skladba, ki jo je SoulGreg Artist napisal, ko je bil na tleh in ko ni vedel, kako bo živel brez svojega sina. FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV
Slovenski glasbenik Gregor Bezenšek z umetniškim imenom SoulGreg Artist se po najtežji preizkušnji v svojem življenju vrača na odre z gala koncertom v Ljubljani.
image
Viljem Julijan je umrl spomladi lani, star komaj dve leti in pol.

Glasbenik, ki ga je legendarni glasbeni urednik Dragan Bulič poimenoval slovenski Prince, je koncert naslovil Še živim po svoji istoimenski skladbi, ki jo je napisal v obdobju, ko se je boril za življenje svojega sina Viljema Julijana, ki je prejšnjo pomlad preminil pri starosti dveh let in pol.

»Z radostjo v srcu oznanjam, da se z Nino po najtežji situaciji v življenju vračava novim življenjskim izzivom naproti. Resnica je, da se izgube in bolečine ne da izbrisati in naju bo spremljala za vedno, a midva se vsak dan znova odločava za ljubezen in življenje,« pravi glasbenik.
SoulGreg Artist je glasbi predan s srcem in z dušo.
image
Gregor in Nina s hčerko Ello Vito

Je virtuozni kitarist, odličen vokalist, skladatelj, tekstopisec, multiinstrumentalist. Je tudi akademski glasbenik, ki premore zelo širok opus ustvarjanja, ki zajema rock, pop, soul, R&B, jazz in klasiko. Na njegovem odru ne manjka niti harmonika. Glasbo ustvarja že od šestega leta in veliko let je deloval tudi v tujini, med drugim v Londonu, Atlanti in Los Angelesu. Njegova značilnost je neomajna predanost njegovi avtorski glasbi in to, da navdih za svoje skladbe črpa iz svojega življenja.

SoulGreg Artist je tudi ambasador strpnosti, velik človekoljub in humanitarec. Ob svoji življenjski tragediji sta z ženo Nino ustanovila Društvo za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan, s katerim sta v manj kot dveh letih pomagala že številnim malim borcem z donacijami v višini več kot 100.000 evrov.
Z Nino sta v manj kot dveh letih pomagala številnim malim borcem z donacijami v višini več kot 100.000 evrov.


Še živim je skladba, ki jo je SoulGreg Artist napisal, ko je bil na tleh in ko ni vedel, kako bo živel brez svojega sina. »Njegov globoki pogled mi je vsakič znova podaril neizmerno upanje, saj je bilo v njem zapisano, da naj ne obupam, naj ustvarjam, naj ljubim in živim. 'Čeprav me ne bo, boš vedel, da sem tu,' je pravil njegov modrooki pogled, in žalost, ki je neomajno trkala na moje srce, se je tako vedno znova razblinila. Zapihal je nov veter in skozi njegove ljubeče oči prinesel navdih in upanje. Zatem je nastopila radost, skozi katero pa je nastala melodija, ki nosi naslov Še živim,« o skladbi pravi glasbenik.
Zapihal je nov veter in skozi njegove ljubeče oči prinesel navdih in upanje.


»Koncert Še živim bo koncert navdiha, upanja, radosti, življenja in novih začetkov. Ker je vokalistka tudi moja Nina, bova skupaj stopila na oder in skozi mojo glasbo delila to sporočilo z občinstvom,« pravi SoulGreg Artist. Gala koncert Še živim bo v petek, 7. februarja, v Centru kulture Španski borci v Ljubljani. 
Deli s prijatelji