ROMANTIKA

Slovenski glasbenik izbranko zaprosil kar z odra

Skupina Eros je v nedeljo proslavila peto obletnico delovanja. Njihov član Miha Lesjak je med koncertom zasnubil svojo Valerijo.
Fotografija: Ganljivi trenutek Foto: osebni arhiv
Odpri galerijo
Ganljivi trenutek Foto: osebni arhiv

Peto obletnico delovanja so člani skupine Eros Matej Dolar, Miha Lesjak, Dejan Korenak in Jože Sadek proslavili v nedeljo s koncertom v športni dvorani v Slovenskih Konjicah, na katerem so predstavili vseh enajst pesmi, ki so jih zbrali na prvi zgoščenki. Prvenec so poimenovali Kako naj jo pozabim, gre za naslov ene od skladb, s katero so navdušili svoje oboževalce. A seveda tudi z vsemi drugimi, saj so glasovi fantov zares ubrani, njihov repertoar pa glasbeno razgiban – kakršni so sami.


Večni romantiki Foto: osebni arhiv
Večni romantiki Foto: osebni arhiv
Nič čudnega, da na koncertu ni manjkalo niti ljudskih pesmi niti gospelov, da o, dalmatinskih in celo avtorskih skladbah a cappella, ki so jih seveda izvajali v živo, ob spremljavi skupine The mood swingers, ne govorimo. Pa tudi do narodno-zabavnih ritmov imajo spoštljiv odnos, saj je Miha Lesjak član Ansambla Vikend, Jože Sadek poje pri skupini Črna mačka, Matej pri Slovenskem expressu, Dejan pa je bil dolgoletni član Vagabundov.

Na koncertu so imeli tudi goste, in sicer pevko Evo Boto, Korošico, ki nas je pred leti zastopala na pesmi Evrovizije, zdaj pa jo lahko slišimo kot voditeljico na valovih Radia Center. Eva je sicer povezovala koncert in s fanti zapela. Med gosti sta bila še beatboxar Tadej Pasar in stand up komik Gašper Bergant, ki navdušuje s tipičnim savinjskim naglasom.

​Za pesem z naslovom Pozabljena, ki je prav tako na njihovem prvencu, so premierno pokazali videospot, ki so ga posneli pod okriljem Videoprodukcije Pratnemer. A poslušalci in gledalci so bili priča še enemu prav posebnemu dogodku, Miha Lesjak je namreč svojo partnerico Valerijo, s katero imata dva otroka, pred vsemi zaprosil za roko, kar so vsi prisotni v dvorani pospremili z gromkim aplavzom. Neredkim se je ob tem utrnila solza. Erosi pač znajo, saj so veliki romantiki.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije