RAZKURILA JAVNOST

Slovenska astrologinja grdo nad invalide, zdaj ji grozijo s smrtjo

Ema Kurent je zaradi svojega pisanja ostala brez sodelovanja z znano revijo.
Fotografija: Ema Kurent je s svojim zapisom prestopila meje dobrega okusa. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Ema Kurent je s svojim zapisom prestopila meje dobrega okusa. FOTO: Facebook

V znani slovenski reviji se je v preteklem tednu pojavila kolumna slovenske astrologinje Eme Kurent, kjer se je avtorica spraševala o smiselnosti parkirišč za invalide in zapisala, da sama večkrat parkira na njih. Zapisala je še, da invalidi navadno ne vozijo, vsaj tisti, ki imajo večjo okvaro oziroma prizadetost. Za tiste z manjšo stopnjo invalidnosti pa se ji zdijo parkirišča blizu trgovine popolni nesmisel. Po mnenju Kurentove imajo invalidi celo več časa kot običajni državljani, saj so po navadi zaposleni za polovični delavnik ali pa sploh ne. Prav zato naj bi imeli več časa za iskanje parkirišč kot ona, ki je zaposlena za osemurni delavnik.

Njen zapis je opazil vrhunski slovenski plavalec Darko Đurič, ki se je tudi sam rodil z določeno stopnjo invalidnosti in preprosto ni mogel mimo tega, kar je Kurentova zapisala. Takole je zapisal na svoj facebook profil: »Od revije, ki je objavila to nestrpno, ozkogledno mnenje neke xy astrologinje, pričakujem opravičilo vsem invalidom v Sloveniji. Prav tako naj se gospa malo izobrazbi o temah, o katerih javno piše.«

Po njegovi objavi se je usul plaz komentarjev in spletni uporabniki se strinjali, da si je kolumnistka preprosto preveč dovolila. Nekateri so ji grozili celo s smrtjo, je kasneje zapisala na svojem facebooku profilu. Po nekaj urah se je oglasila tudi urednica omenjene revije, ki se je javno opravičila in pojasnila, da so z avtorico že prekinili sodelovanje. 


 

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije