MODRA KRI V SLOVENIJI

Slovenijo čaka kraljevski obisk, prihaja britanski princ

Objavljeno 15. april 2019 14.22 | Posodobljeno 15. april 2019 13.57 | Piše: T. V.

Povabil ga je predsednik države Pahor.

Člani britanske kraljeve družine. FOTO: Guliver/Getty Images
Predsednik države Borut Pahor je med februarskim obiskom Londona, ko ga je sprejela tudi britanska kraljica, na obisk v Slovenijo povabil njenega sina, princa Edwarda. Slovenijo bo tako 14. in 15. maja obiskal ta najmlajši otrok Elizabete II. in princa Filipa.

image
Princ Edward je bil na obisku v Sloveniji že leta 2013, ko je skupaj s soprogo Sophie obiskal Ljubljano in se srečal s Pahorjem. FOTO: Guliver/Getty Images
Britansko veleposlaništvo v Ljubljani je na svojem profilu na facebooku sporočilo, bosta slovenski predsednik in britanski princ v čast zgodovini in prihodnosti prijateljstva med Združenim kraljestvom in Slovenijo razglasila dan prijateljstva med državama, 14. maj, ki ga bomo letos obeležili prvič. Druge podrobnosti obiska bodo po napovedih veleposlaništva znane kasneje.Pahor in Edward, grof Wessekški, ki je bil v Sloveniji že leta 2013, sta med Pahorjevim obiskom na Otoku med drugim govorila o nagradah za mlade, vključene v mladinski program Mepi, katerega častni pokrovitelj je britanski princ.

Edward (55) je od leta 1999 poročen s Sophie, s katero ima dva otroka, hčerko Louise in sina Jamesa. Ko se je rodil, je bil Edward tretji v vrsti za prestol, danes pa je 10.
Deli s prijatelji