GLAS LJUDSTVA

Slovenija povedala: izglasovali smo najljubšo evrovizijsko pesem

Morali bi spremljati veliki finale Evrovizije 2020, a je koronavirus preprečil glasbeni spektakel. Letošnja zmagovalka Eme Ana Soklič bo Slovenijo prihodnje leto na izboru za evrovizijsko pesem v Rotterdamu predstavljala z novo skladbo.
Fotografija: Pevka Maja Keuc. FOTO: Mediaspeed
Odpri galerijo
Pevka Maja Keuc. FOTO: Mediaspeed

Čeprav je pandemija prekrižala načrte organizatorjev letošnjega izbora Pesem Evrovizije, je danes, ko bi moral potekati veliki finale tekmovanja, še kako evrovizijski.
 

25 skladb, ki so Slovenijo zastopale na evrovizijskih odrih


Do 2. maja je potekalo spletno glasovanje za najljubšo slovensko evrovizijsko pesem. Na seznamu je bilo 25 skladb, ki so vse od samostojnosti Slovenijo zastopale na evrovizijskih odrih. Na nacionalki so tako predstavili izide glasovanja, v katerem so prejeli več kot 30.000 glasov.
 
Oddajo Pesem Evrovizije: Najboljših 25 je vodil Nejc Šmit, pridružili pa so se mu tudi zmagovalka Eme 2020 Ana Soklič, Lea Sirk, zalagasper, Raiven, Maja Keuc in Cole Moretti (1x Band).
 

Majo Keuc imajo Slovenci najraje


Za najljubšo slovensko evrovizijsko pesem so tako razglasili pesem No one Maje Keuc, ki nas je zastopala leta 2011. 


Sicer pa ob tem poteka tudi alternativen evrovizijski šov. Z evrovizijskim šovom iz Hilversuma, imenovanem Pesem Evrovizije: Evropa, prižgimo luči!, se tako poklanjajo vsem skladbam iz 41 držav, ki bi se morale predstaviti na letošnjem izboru za Pesem Evrovizije (v skladu s pravili bodo morale države za Pesem Evrovizije 2021 izbrati novo skladbo), netekmovalni šov pa poteka tudi v duhu povezovanja stare celine.
 

Slovenijo bo na Evroviziji 2021 predstavljala Ana Soklič


Znano je že, da bo letošnja zmagovalka Eme Ana Soklič Slovenijo prihodnje leto na izboru v Rotterdamu predstavljala z novo skladbo.


Slovenijo na alternativni Evroviziji predstavlja Ana Soklič s pesmijo Voda.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije