SUPERTALENT

Slovenec z zlatim gumbom v hrvaški finale

Plesalec Jernej Kozan se je uvrstil v finale Supertalenta. Hrvaški gledalci in žirija so bili očarani nad njegovimi gibi.
Fotografija: Jernej kljub zmagi na slovenskih talentih ostaja skromen. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Jernej kljub zmagi na slovenskih talentih ostaja skromen. FOTO: Facebook

Jernej Kozan, slovenski plesalec iz Tribuč pri Črnomlju in zmagovalec pete sezone Slovenija ima talent, ki je leta 2015 slavil kot prvi plesalec na odru talentov, navdušuje tudi onkraj slovenskih meja. Poleti je s svojimi plesnimi koraki navduševal v nemški različici tega šova, tokrat pa se je prijavil v hrvaško oddajo Supertalent in si v njej prislužil neverjetni zlati gumb! S svojo plesno točko in značilnimi rahlo nenavadnimi počasnimi in hitrimi plesnimi gibi, ki jim pravijo tudi popping slog, je navdušil hrvaško žirijo, še posebno priljubljeno hrvaško pevko Majo Šuput, ki ga je poslala v polfinale.


Nad Jernejem pa niso bili navdušeni le člani žirije, ki so v njegove plesne gibe strmeli kot hipnotizirani, temveč tudi hrvaška javnost, mediji pa so se o njem razpisali kot o čudežnem dečku in da česa takšnega še niso ne videli ne doživeli. »Čeprav je v Sloveniji osvojil laskavi naziv in zmagal v oddaji Slovenija ima talent, je Jernej skromen mladenič. Priznal je, da se je v Supertalent prijavil zato, da bi se predstavil tudi hrvaškemu občinstvu, njegova želja pa je, da bi se uvrstil v polfinale,« so hrvaški mediji pisali pred njegovim neverjetnim nastopom, te vrstice pa so opremili z naslovom: »Fantastičen, fenomenalen, fascinanten!« Tako je menila tudi pevka Maja, ki je Jernejev nastop spremljala z odprtimi usti, na koncu pa ga ni mogla prehvaliti. »To je bilo fantastično! Če ne bi prišel k nam, bi verjetno storil največjo napako v življenju.« Njegova zgodba ni v navdih samo Slovencem, temveč je ganila tudi sosede onkraj naše južne meje, saj je Jernej pred kamerami povedal, da se že od zgodnjega otroštva bori s hudo sladkorno boleznijo. »Več kot dvajset let imam sladkorno bolezen in ob vsem tem bi želel sporočiti, da je zelo pomembno, da se otrok ukvarja s športom. Želim si, da bi se iz mojega primera marsikaj naučili.« Zdaj nam preostane le še držanje pesti, da bo Jernej postal ljubljenec hrvaških gledalcev in slavil tudi na hrvaških Talentih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije