INTERVJU

Slovenec, ki je zaslužil 50.000 evrov, pa mu ni bilo treba seksati pred kamero

Sandi Jug se je v Baru izkazal kot marljiv in umirjen fant, ki se zna sprostiti in pljuniti v roke, ko je treba. Iz povprečja ni štrlel preveč, ni se kregal in morebiti je bil prav to recept, ki ga je na koncu ponesel do zmage, zaradi katere je bogatejši za 50.000 evrov.
Fotografija: Zmagovalec Bara na Planet TV Sandi. FOTO: Mediaspeed.net
Odpri galerijo
Zmagovalec Bara na Planet TV Sandi. FOTO: Mediaspeed.net

Kako ste?
Po dveh prespanih nočeh že kar boljše. Nabiram moči, tako da bo. 

So 'čage' že za vami?
Seveda. Prva v Ljubljani takoj po finalu s svojimi najbližjimi. Potem pa še ena v Poljčanah, zmagovalna.

To je tista, ki ste jo obljubili? Kdo vse je bil vabljen?
Tako je. Vsi moji podporniki, ki so glasovali in navijali zame. Najbolj sem apeliral na svoje kolega in žlahtnike, ki so me hodili obiskovat v Bar redno, tako da jim vsa čast. Od tekmovalcev so prišli Gregor, Tea in Maruša.

Drugi niso bili vabljeni?
V bistvu so bili povabljeni vsi, nisem pa imel časa vsakega posebej klicati. Po finalu sem vsem povedal, da so dobrodošli. Se pa tako v soboto vidimo – poslovni partner nas je povabil k sebi, da se malo podružimo.

Kaj je prva stvar, ki ste jo storili po izhodu iz Bara?
(smeh) Definitivno sem ogromno časa posvetil svoji punci, pa pri mami sem bil na obisku.

Kako je mama?
Zelo v redu. V nedeljo je bila na zabavi, zelo je vesela in ponosna. Žal ni mogla priti v Ljubljano, a sem iz domačega okolja vseeno dobil ogromno podpore. Bilo je težko, a sem vedel, da stoji za menoj, da stiska pesti.

Kakšen je bil občutek, ko vam je mama dejala, da ste človek na mestu in da je nalogo mame dobro opravila?
Definitvno je bil en poseben občutek. Mislim ... Mama ima seveda prav (smeh).

Sandi se je veselil zmage. FOTO: Planet TV
Sandi se je veselil zmage. FOTO: Planet TV

Pred vstopom v šov ste dejali, da ste samski. V šovu se je izkazalo, da imate dekle. Je bilo to del taktike?
Ko je bila prva avdicija, sem bil dejansko še samski. To je bilo kak mesec, mesec in pol pred vstopom v Bar. In vsi vemo, da se lahko hitro kaj spremeni. Z Aljo sva se spoznala že prej in vsa ta druženja so prerasla v ljubezen. Takrat sem dejal, da sem samski, pa ne zato, da bi kaj skrival ali tajil, ampak takrat nisva bila tako daleč, da bi to javno izpostavljal. Vsekakor ni šlo za taktiko. Ne vem, zakaj bi s tem taktiziral ...

Morebiti zaradi deklet, ki so lahko pravi glasovalni stroj?
(smeh) Mislim, da je kdo drugi v šovu bolj apeliral nanje (Matej in Kristian). Glede na to, da sta oba samska, normalno da od njih pričakujeta veliko zanimanja.

Vaš opis pravi, da ste deloven, natančen in organiziran. Tudi med šovom ste se izkazali za takšnega. A včasih znate izgubiti živce. Kaj vas najbolj ujezi?
Kakšnih dvakrat, trikrat sem izgubil živce. Enkrat na začetku, ko smo se ga napili. 16 čisto različnih karakterjev na kupu ... To je bilo verjetno pričakovati. Malo stvari me znervira, imam visok prag tolerance. Enkrat še malo pred koncem, ko ni bilo mira v hiši ... Vsake toliko se zgodi, načeloma pa imam stvari v glavi urejene.

Je denar že nakazan?
Včeraj sem preverjal, pa še ni bilo. Mislim, da bo enkrat drug teden.

Kaj si boste kupili s tem denarjem?
Kupil si dejansko ne bom nič, ker imam materialnih dobrin že zdaj dovolj. Denar mi bo pa zelo prav prišel, ko bom šel na svoje, kar se tiče gostinstva. Največji delež bom prihranil, nekaj pa bom dal sorodnikom, ker so mi nosili dobrine, plačevali položnice itd. S punco bova šla na krajši dopust, v en miren kotiček v Sloveniji. Ko bo več časa, bova šla še v toplejše kraje. Pa še Grega bo dobil delež, ker mi je pomagal, sploh zadnji teden, pa tudi zato, ker sva se v šovu povezala in postala dobra prijatelja.

Koliko bo pa dobil, če ni skrivnost?
To naj ostane med nama – denarja mu še nisem predal, ker še ni bilo nakazila. Bo pa to štirimestna številka in enka ne bo spredaj (smeh).


Služba vas je počakala?
Ja, ja. Čez kakšnih 14 dni začnem delati naprej.

Vaše življenjske sanje so, da bi vodili svoj bar ali gostilno. Si boste to s tem denarjem lahko uresničili? Kakšna bo?
Bar in nočne lokale sem že prerasel. Imam željo imeti bolj butično restavracijo, 10, 15 miz največ, in elegantno. Lokacije še nimam, prioriteta je Štajerska. Se bom pa o tem odločal, ko bo pravi čas.

Nekateri so iz Bara pobegnili zelo hitro, govorili so o nevzdržnih razmerah, pritoževali so se. So bile res tako slabe razmere?
Ni bilo vse tiptop, to je res, ampak grozno pa tudi ni bilo. Je pa odvisno od tega, kako jih ujčkajo. Eni prenesejo več, drugi dosti manj. Nekateri so imeli še druge zamere. Ni bilo luštno od začetka ... Prvi trije tedni niso nobenemu v ponos. Bilo je veliko sporov, prepirov ... Nekaterih zadev ne morem razkrivati, pa tudi drugi jih ne bodo, ampak ni bilo vse tako, kot bi moralo biti.

Ste tudi vi kdaj razmišljali, da bi zapustili Bar?
Ja, takrat po tistem petku, ko je bil sprožen gasilni aparat, je bil kaos. Takrat sem začel razmišljati, da je Bara konec. Ampak po pogovoru z Emijem, ki nam je ves čas stal ob strani, si je večina premislila in ostala v Baru.

Kdo vas je v Baru najbolj razočaral? Ste zdaj izvedeli kaj novega o dogajanju v šovu, česar prej niste vedeli?
Po pravici povedano sem pogledal kakšna dva posnetka, pa še ta dva nimata zveze s tem. Ne vem, da bi me kdo opravljal. Sem slišal nekatere stvari, ampak jih ne bom nikomur zameril, ker je to bil vse šov. Kolikor smo se spoznali, smo se, lahko je temelj za prijateljstvo. Definitivno pa imam v mislih nekaj ljudi, s katerimi bom lahko še naprej prijateljeval. V življenju je dejansko veliko več pomembnih stvari, zato ne bom gojil nobenih zamer.

Mamino pismo ga je ganilo do solz. FOTO: Mediaspeed.net
Mamino pismo ga je ganilo do solz. FOTO: Mediaspeed.net

Seks v Baru: da ali ne? Je kdo seksal ali je bilo vse šov?
Glej, ne vem. Jaz nisem (smeh). Za Laro in Žigo smo imeli dokaze, da sta, za druge pa težko rečem. Naj posameznik sam pove.

Kje so bila mesta za seks, ki jih kamere niso pokrile?
Kamer ni samo na straniščih. So pa pred vrati in posnamejo, kdo gre noter. 

Je Bar izpolnil vaša pričakovanja? Po čem si ga boste zapomnili? Je to novo znanje, nova prijateljstva ali kaj drugega?
Je in ni. Sebe sem dosti bolj spoznal, kot sem se poznal prej. Da lahko veliko prenesem. Da znam organizirati skupino ljudi, čeprav jih ne poznam. Znam delovati spravljivo, nisem pa vedel, da sem lahko dober motivator – to je najnovejša stvar, ki sem jo odkril.

Pogrešal sem pa malo več poudarka v samem šovu, da ne bi bil kot kakšen Big Brother. Če pogledamo pretekle sezone, je bilo malo več bara. Sem pa zelo hvaležen za to čudovito izkušnjo, ki je ne bom nikoli pozabil. Res mi ni žal, da sem se prijavil, dvomim pa, da bi še kdaj sodeloval. Zdaj enostavno nimam več želje, vsaj kot tekmovalec ne.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije